fbpx
9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την εξέλιξη της πανδημίας

- Χορηγούμενη-

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ στέκεται δίπλα στα σωματεία που κινητοποιούνται διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του λαού. Την ίδια στιγμή που οι αριθμοί των κρουσμάτων και στην περιοχή μας ανεβαίνουν κατακόρυφα (353 κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες) γίνεται επιτακτική ανάγκη να μπουν σε εφαρμογή οι προτάσεις που μήνες τώρα διεκδικούν τα σωματεία των υγειονομικών, άλλα εργατικά σωματεία και φορείς. Αιτήματα που από την πρώτη στιγμή στηρίζει το ΚΚΕ:

- Χορηγούμενη-1

* Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό   σχεδιασμό χωρίς αγορά υπηρεσιών

* Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων

* Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών και  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

- Χορηγούμενη-

* Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία

* Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα

* Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση

Ειδικότερα για την περιοχή μας, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την ίδια στιγμή που στον Έβρο κατατάσσεται η μεγαλύτερη ΕΣΣΟ κατάταξης των τελευταίων ετών, δεν ενισχύθηκε ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ελέγχου με τεστ των νεοσυλλέκτων, αλλά παράλληλα και οι ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής που έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτονταν. Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά διαγνωστικά θησαυρίζουν.

Καταγγελίες εργαζομένων που δύσκολα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Ταυτόχρονα η ομολογία για κρούσματα σε μονάδα περίθαλψης ηλικιωμένων, φέρνουν στο προσκήνιο το απολύτως ρεαλιστικό αίτημα για παρακολούθηση όλων των δομών με ευπαθείς ομάδες από το κράτος, με συχνούς ελέγχους και ενίσχυση όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Εύλογη είναι η ανησυχία του κόσμου, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού το άφησαν υποστελεχωμένο. Έχει εφαρμοστεί lockdown σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, μειώθηκαν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, στην ουσία το νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου, ενώ αναπτύσσονται κλίνες ΜΕΘ χωρίς προσωπικό! Τα κρούσματα στους εργαζόμενους επιτείνουν την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο της Α΄ Πανεπιστημιακής χειρουργικής κλινικής. 

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα αγνοεί επιδεικτικά τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις και ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών Υγείας. Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τη συνέντευξη τύπου της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, κατά την οποία αναδείξαμε τις ελλείψεις και την κατάσταση των μονάδων υγείας του Νομού μας, και οι εξελίξεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας.

Ορισμένοι, μεταξύ αυτών και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δεν βγάζουν άχνα για το τί συμβαίνει στους χώρους δουλειάς ακόμα και στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας με την αύξηση των κρουσμάτων, το τί συμβαίνει στα σχολεία του Νομού μας με δεκάδες κλειστά τμήματα και ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά στους μετανάστες. Αλήθεια ποια είναι τα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν για όσους υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, γίνονται τα απαραίτητα επαναλαμβανόμενα τεστ; Δίνεται ο κατάλληλος εξοπλισμός; 

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Είναι προφανές ότι είμαστε σε πόλεμο και πως αυτόν τον πόλεμο δεν μπορεί να τον διεξάγει αυτή η κυβέρνηση, όπως επίσης δεν μπορεί να τον διεξάγει και καμιά κυβέρνηση που θυσιάζει την υγεία του λαού στον βωμό των αντοχών της οικονομίας, όπως κάνανε και όλες οι προηγούμενες. Δεν είναι τυχαίο πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητάνε υπουργούς κοινής αποδοχής και οιονεί συγκυβερνήσεις εθνικής ενότητας μιας και δεν τους χωρίζει χάσμα με αυτή την πολιτική. Και μόνο η σιγή ασυρμάτου που κρατάνε στο ζήτημα της ΕΠΙΤΑΞΗΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ (και όχι της συνδρομής με το αζημίωτο που ζητάνε) αρκεί για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα.

Επίταξη σημαίνει ότι το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη με κεντρικό σχέδιο για την αξιοποίηση όλων των μονάδων και μέσων, καλύπτει τους μισθούς των εργαζομένων στις μονάδες αυτές. Αυτό που δεν καλύπτει είναι τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στον ιδιωτικό τομέα υγείας που έτσι κι αλλιώς είναι μπουκωμένοι όλη αυτή την περίοδο. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται τα δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, η κάλυψη των άμεσων αναγκών σε ΜΕΘ και για τον κορονοϊό και για τις υπόλοιπες ασθένειες, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα. Και όχι όποιος έχει να πληρώσει να τη γλιτώνει και όποιος δεν έχει να βασανίζεται και να πεθαίνει.

Τον πόλεμο στον οποίο βρισκόμαστε μπορεί να τον διεξάγει ο λαός, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες τους, αυτές που όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις  θυσιάζουν καθημερινά, στο βωμό ενός σάπιου συστήματος που το 2020 δε μπορεί να προστατεύσει ούτε καν το στοιχειώδες δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή.

LOCDOWN στην πολιτική τους

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε υγεία, ζωή, δουλειά

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ