Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
21.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΑλλάζουν οι στάσεις λεωφορείων στη Σαμοθράκη

Αλλάζουν οι στάσεις λεωφορείων στη Σαμοθράκη

Με το υπ. αρ. 40917/1-6-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η Προμήθεια εξοπλισμού κατασκευή μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων ύψους 20.000,00€ για τον Δήμο Σαμοθράκης.

Στην παρούσα πράξη περιλαμβάνεται η αντικατάσταση 6 στάσεων της δημοτικής συγκοινωνίας και συγκεκριμένα αυτές της Χώρας, Καμαριώτισσας (Αφετηρία), Καμαριώτισσας (θέση Σωληνάρι),- Κάτω Καρυωτών, – Λακκώματος (Διασταύρωση), Παλιάπολης (Κάστρο).

Τα στέγαστρα που περιλαμβάνονται στην πράξη κατασκευάζονται από χάλυβα και πολυκαρβονικά διαφανή φύλλα με επικάλυψη από μεταλλικό πάνελ πολυουρεθάνης τύπου κεραμίδι ενώ χαρακτηρίζονται από μηδενικό ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα κατά τη φάση λειτουργίας τους.

Το σύνολο των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να καλύπτεται από το ενσωματωμένο αυτόνομο σύστημα με χρήση φωτοβολταϊκού.

Ταυτόχρονα, ως καινοτομία για την υλοποίηση τέτοιας παρέμβασης στο Δήμο Σαμοθράκης, χαρακτηρίζεται η παροχή δυνατότητας φόρτισης φορητών έξυπνων συσκευών με χρήση της δωρεάν ηλιακής ενέργειας.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μετά από τα αιτήματα ένταξης από τον Δήμο Σαμοθράκης στις 22/4/2019, στις 27/2/2020 και τέλος στις 27/4/2021, αιτήματα που υποβλήθηκαν μετά από κάθε αλλαγή της πρόσκλησης του προγράμματος ως προς την επιλεξιμότητα του φορέα και την απαιτούμενη γνωμοδότηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για τον τύπο των στάσεων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Ανασχηματισμός στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Νέα πρόσωπα και αλλαγές στις αρμοδιότητες

Σε ανανέωση της διοικητικής του ομάδας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ανακοινώνοντας αλλαγές...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αν. Μακεδονία και Θράκη στις 6 περιοχές της χώρας με μεγάλες αποκλίσεις του πραγματικού από το δηλωθέν ζωικό κεφάλαιο

Το μέγεθος της απάτης που έχει συντελεστεί σε βάρος των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων αλλά και...

Παρόμοια