Με περισσή λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Πλήθος πιστών για ακόμα μία χρονιά βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό, με εικόνες στα χέρια, εις ανάμνησιν της Αναστήλωσης των Ιερών εικόνων.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στην Κωνσταντινούπολη, από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, οπότε και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων.

Χορηγούμενη

Στην Κωνσταντινούπολη, η αναστήλωση των εικόνων εορτάσθηκε το έτος εκείνο με λαμπρό πανηγυρισμό και λιτανεία με μεγάλη πομπή και αναθεματίστηκαν οι εικονομάχοι, συλλήβδην οι αιρετικοί και όλοι οι αναθεματισθέντες από τις Οικουμενικές Συνόδους. Η λιτανεία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε πολλούς ναούς σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μητροπολίτης μάλιστα, χαιρέτησε  τον νέο Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού ΕΒΡΟΥ Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προ ολίγων ημερών, δωρίζοντας του μία εικόνα.