Με πανελλήνιο ρεκόρ άρχισε ο Βαγγέλης Ντούμας τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που ξεκίνησε χθες Τρίτη 7 Ιουλίου στο Σαμορίν της Σλοβακίας.
Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την τέταρτη θέση στα προκριματικά των 50μ. πρόσθιο με χρόνο 27.82, καταρρίπτοντας το ρεκόρ εφήβων που είχε ο Γιώργος Ασπουγαλής με 27.87, από τις 24 Αυγούστου 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, στη Βουδαπέστη.
Ο Ντούμας φυσικά εξασφάλισε το εισιτήριο για τους απογευματινούς ημιτελικούς, κάνοντας και δεύτερη καταπληκτική κούρσα μέσα σε λίγες ώρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Σαμορίν ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ πρόσθιο (θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 2/7 στις 20:16).
Στον προκριματικό τερμάτισε σε 27.82 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς με Πανελλήνιο ρεκόρ (27.87). Στην ημιτελική σειρά «έσπασε» και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ και με 27.79 έβγαλε εισιτήριο για τον τελικό. Ήταν 2ος στην πρώτη σειρά και συνολικά 4ος καλύτερος.
Το πιο βασικό, πάντως, είναι ότι ο 17χρονος κολυμβητής δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των βασικών αγωνισμάτων του, που είναι τα 100μ. και τα 200μ. πρόσθιο (στο 100άρι είναι και ο κάτοχος του τίτλου, από πέρυσι στο Βίλνιους.
Η πρεμιέρα των αγώνων στο Σαμορίν είχε ακόμη τρεις ελληνικές προκρίσεις. Στα 50μ. ύπτιο νεανίδων η Δέσποινα Πυρίλη κατετάγη 13η με 29.27 και πέρασε στους ημιτελικούς (19:29), σε αντίθεση με την Ηλέκτρα Μαγκώτσιου, η οποία με 29.52 πήρε τη 19η θέση και έχασε το εισιτήριο για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου. Η Γαρυφαλλιά Χαροκόπου κατετάγη 25η με 29.66 και αποκλείστηκε. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων, ο 16χρονος Νίκος Παπαθεοδώρου με 26.14 προκρίθηκε ως 14ος μία επίδοση πιο κοντά στο ρεκόρ του (25.67). Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που κατετάγη 56ος με 27.82.
ναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
Στα 50μ ύπτιο ο Νίκος Παπαθεοδώρου έχασε για τρία εκατοστά την πρόκριση στον τελικό. Με επίδοση 25.73 (6ος στη 2η ημιτελική σειρά) κατατάχθηκε στην 9η θέση (πρώτος αναπληρωματικός) ενώ προκρίθηκε ως 8ος ο Ούγγρος, Σεμπάστιαν Παπ με 25.70.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
Στα 50μ ύπτιο η Δέσποινα Πυρίλη (7η στην πρώτη ημιτελική σειρά με 29.12) κατέλαβε την 13η θέση.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
Στα 200μ πεταλούδα ο Γιώργος Καλάνδρος με 2:02.57 κατατάχθηκε στην 16η θέση (όγδοος στη δεύτερη ημιτελική σειρά).
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ