Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΤο «ψαλίδι» στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου φέρνει «κόφτη» στα χειρουργεία

Το «ψαλίδι» στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου φέρνει «κόφτη» στα χειρουργεία

Η περικοπή της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατά 261.000 ευρώ, για το 2025, οδηγεί σε σημαντικές περικοπές, ακόμα και στα χειρουργεία, για τα οποία μπαίνει «κόφτης» στο ποσό των 30.000 ευρώ/μήνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου (22/01/25), που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», αποφασίστηκε ο περιορισμός των δαπανών των τακτικών χειρουργείων, έως το ποσό των 30.000 ευρώ/μήνα για τα ορθοπεδικά χειρουργεία και ισόποσος περιορισμός αποφασίστηκε και για τις επεμβάσεις γενικής χειρουργικής.

Ο περιορισμός των δαπανών, «εν είδει τμηματικού προϋπολογισμού», όπως αναφέρεται στην απόφαση, αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Με την ίδια απόφαση, αναβάλλεται για τρεις μήνες και η προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων, ενώ μεταφέρονται «για αργότερα», χωρίς όμως να προσδιορίζεται συγκεκριμένα η χρονική διάρκεια της αναβολής, «οι μη επείγουσες, τεχνικής φύσης εργασίες, όπως και η κατασκευή τουαλετών για Άτομα με Αναπηρία».

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν βάσει της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, το οποίο εισηγήθηκε και τη μείωση, κατά 40.000 ευρώ, των δαπανών του ασθενοφόρου για τις δευτερογενείς διακομιδές, η οποία, ωστόσο, δεν εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, που αποφάσισε τη διατήρηση της δαπάνης στο ύψος της αρχικής σύμβασης.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια»:

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Με 42 αθλητές συμμετείχε η “Ελληνική Πολεμική Αγωγή” στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης "Ελληνική Πολεμική Αγωγή" συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος...

Παρόμοια