Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
33.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΗ επιστημονική ομάδα iGEM Thrace στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή της...

Η επιστημονική ομάδα iGEM Thrace στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM!

Τα μέλη της φοιτητικής διεπιστημονικής ομάδας iGEM Thrace 2023 είχε τη χαρά να υποδεχτεί σήμερα στο γραφείο του και να γνωρίσει από κοντά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η 9μελής ομάδα που απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., πρόκειται να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (internationally Genetically Engineered Machine) που στόχο έχει να δώσει ένα έναυσμα στους φοιτητές/τριες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της συνθετικής βιολογίας, ώστε να λύσουν σύγχρονα και μείζονα προβλήματα.

Η ομάδα iGEM Thrace συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό στοχεύοντας να κατακτήσει τον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ειδικότερα, το επιστημονικό τους project επικεντρώνεται στην αξιοποίηση και τροποποίηση των αλληλεπιδράσεων του μικροβιώματος προκειμένου να υπάρξει μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενός μείζονος σημασίας υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης και δραστικής επίλυσης.
Ο δήμαρχος συζήτησε με τα παιδιά όχι μόνο για το πρωτοποριακό project τους αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια και τους απώτερους προσωπικούς στόχους που έχουν θέσει και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με την ομάδα iGEM NOUS, που κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2021 στο Παρίσι αλλά και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο!

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Παρίσι στις 2-5 Νοεμβρίου 2023, και η ομάδα iGEM Thrace που στόχο έχει να κατακτήσει τη μέγιστη διάκριση, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, καθώς τα έξοδα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, τη μετακίνηση και διαμονή των παιδιών είναι μεγάλα.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να στηρίξετε τη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα να φτάσει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ: https://goget.fund/3TKZIxu

Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη!

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός – TikToker με 300.000 ακολούθους και 153 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος διατηρεί δημοφιλές προφίλ στο TikTok με περίπου...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Παρόμοια

Επίδομα αδείας: Πριν την έναρξη των διακοπών η πληρωμή

Καθώς οι καλοκαιρινές άδειες πλησιάζουν για τους περισσότερους εργαζόμενους, υπενθυμίζεται πως η καταβολή του...