Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΟύτε η κακοκαιρία «EVA» δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη Ροδόπη

Ούτε η κακοκαιρία «EVA» δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη Ροδόπη

Για 17η ημέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη, χωρίς να μπορεί να την σταματήσει ούτε η βροχή που έφερε η κακοκαιρία «EVA».

Στο παρθένο δάσος συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 320 πυροσβέστες, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα βρίσκονται επί ποδός και δεν εγκαταλείπουν. Τις ώρες που υπάρχει φως συνεχίζει η επιχείρηση κατάσβεσης και από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Newsbomb.gr για τη δύσκολη κατάσταση στο Παπίκιο Όρος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο είναι ελεγχόμενη, με τις δυνάμεις να παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

«Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο η κακοκαιρία στην περιοχή. Δεν είχε αρκετή βροχή. Το μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου στην ελληνική πλευρά δεν έχει κάποιο θέμα. Είναι ελεγχμένη στον ελλαδικό χώρο. Από τη δικιά μας πλευρά υπάρχουν σημεία που παραμένουν ενεργά. Οι δυνάμεις θα είναι εκεί μέχρι να σβήσει η πυρκαγιά.», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει περάσει τα σύνορα με τη Βουλγαρία, με την εικόνα του μετώπου να είναι άγνωστη από τη μεριά της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός – TikToker με 300.000 ακολούθους και 153 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος διατηρεί δημοφιλές προφίλ στο TikTok με περίπου...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Αλεξανδρούπολη: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία επί της Οδού Μακρυγιάννη

Η πρώτη δικαστική μάχη δόθηκε στις 24 Ιουνίου και μας δικαίωσε απόλυτα. Το Πρωτοδικείο...

Παρόμοια