fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιφέρειας για να προστατέψουν το δάσος της Δαδιάς και το περίοικο χωριό, το έργο των οποίων ενίσχυσαν και εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να καθηλώσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στο χωριό. Σύμμαχός τους αυτή τη φορά οι άνεμοι που έχουν εξασθενήσει.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 291 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π, ένα εκ των οποίων συντονιστικό. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στρατός, δήμος και κάτοικοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά του χωριού, απόφαση που ελήφθη το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Το πύρινο μέτωπο έχει φθάσει τα 10 χιλιόμετρα μέσα στον Μεγάλο Πυρήνα της Δαδιάς και η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Με στοιχεία της ΕΡΤ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο