Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΠεριφερειακή Σύνθεση: «Μακράν έξω των ορίων της ευπρέπειας, ο Περιφερειάρχης δεν συζητάει...

Περιφερειακή Σύνθεση: «Μακράν έξω των ορίων της ευπρέπειας, ο Περιφερειάρχης δεν συζητάει καν τις προτάσεις»

Με την συνήθη -πλέον- τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» επέλεξε να μην απαντήσει σε προετοιμασμένη πρόταση της παράταξης μας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στη συνεδρίαση της Παρασκευής 26/02. Το τραγικό είναι ότι αυτός πιστεύει πως έτσι θα καταφέρει να καλύψει την πολιτική του ένδεια ενώ η Περιφέρεια συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες!

Επειδή, προφανώς ήταν ανενημέρωτος ο Περιφερειάρχης και προκειμένου να κρύψει την άγνοια του για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η Πολιτική Προστασία και τα εργαλεία για την ενίσχυσή της, προτίμησε να αποφύγει τη συζήτηση κάνοντας επίθεση άνευ ουσίας στην εισηγήτρια.

Αυτό που κατάφερε όμως ήταν να δείξει πως η ανικανότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό τόσο του ιδίου, όσο και των (κατά μισθολογική συνθήκη) συμμάχων καθώς αυτό που αφήνουν να χαθεί είναι 20.000.000 ευρώ, τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα στο ΕΣΠΑ που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου. Αυτοί, οι ίδιοι είναι που δεν ενέκριναν την πρόταση μας για να λάβει χρήματα η Περιφέρεια για την αντιπλημμυρική της θωράκιση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όσο δε για την έξαψη του κου Πέτροβιτς, όταν υπενθυμίσαμε σε όλους ότι ο Έβρος πολύ πρόσφατα θρήνησε έναν πυροσβέστη ελέω θεομηνίας, ας αναλογιστεί την αρνητική του ψήφο και ας αναλάβει την ευθύνη του να μένει η Περιφέρεια μας ανοχύρωτη λόγω της ανικανότητας τους.

Τέλος, καλούμε όλη αυτή την «κουστωδία» που αυτοαποκαλείται διοίκηση να πάψει την μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ακούσαμε τουλάχιστον πέντε φορές αναφορές στο έργο των συγκεκριμένων αριθμητικά εργαζομένων της Περιφέρειας μας. Ας ξεκαθαρίσουν πως πρώτιστα ευθύνεται η πολιτική τους αδράνεια.

Ας ασκήσει τα καθήκοντα του ο Περιφερειάρχης, ας περιορίσει το εύρος της ανικανότητας που τους διέπει ως διοίκηση και, ταυτόχρονα, ας ζητήσει και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, ε, τότε ας συνεχίσει να μιλάει στα πληρωμένα παπαγαλάκια που επαινούν, δοθείσης ευκαιρίας (και επιταγής) το ανύπαρκτο έργο του.

Η Περιφέρεια μας, πάντως εξακολουθεί να έχει ανάγκη από μία διοίκηση προκειμένου αυτή να …διοικήσει αλλά σε αυτό προσκρούει η ανικανότητά τους.   

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια