Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΜαίνεται με αμείωτη ένταση η φωτιά στη Λευκίμη (βίντεο)

Μαίνεται με αμείωτη ένταση η φωτιά στη Λευκίμη (βίντεο)

“Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να οριοθετηθεί μέχρι το βράδι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση βόρεια της Λευκίμης”.

Το παραπάνω μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς πριν από λίγη ώρα, όπου βρίσκεται στο δάσος της Δαδιάς μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοχούρη και τον συντονιστή Στρατηγό Β. Ελλάδας Σπύρο Βαρσάμη, στο πυροφυλάκιο Λευκίμης.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε νωρίς το πρωί και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Μετέβην στο Δάσος της Δαδιάς για να διαπιστώσω την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Είχα ενημέρωση από το Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Β. Ελλάδος Υποστράτηγο Σπυρίδωνα Βαρσάμη, το Διοικητή της Πυροσβεστικής ΑΜΘ Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Δαδούδη και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομο Φωτακίδη.

Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών μας και όλων όσων εμπλέκονται στο έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο ήταν ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμετζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης”.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται οι εστίες και οι μικροεστίες της φωτιάς από δορυφόρο, όπως την παρέλαβε η Πολιτική Προστασία της ΑΜΘ πριν λίγη ώρα

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παραμένει ο Βαγγέλης Ρούφος Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο είναι το ΦΕΚ με τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τη νύχτα της Πέμπτη 31/7

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπεται την Πέμπτη (31-07-2025)...

Παρόμοια