Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΧ. Δερμεντζόπουλος: "Πετύχαμε να ενταχθεί ο Έβρος στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού"

Χ. Δερμεντζόπουλος: “Πετύχαμε να ενταχθεί ο Έβρος στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού”

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ πετύχαμε να ενταχθεί και ο Έβρος και η Σαμοθράκη βεβαίως, στις ειδικές ευνοικές ρυθμίσεις του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει θετική επίδραση τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας όσο και για την τοπική οικονομία συνολικά καθώς:

  • Ο Έβρος στο σύνολο του πριμοδοτείται με διπλάσιες διανυκτερεύσεις σε σχέση με του υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή).
  • Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος από 140.000 σε 300.000 γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επισκεπτών στον Έβρο.
  • Προβλέπεται ειδική πρόνοια για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, κάνοντας έτσι ευκολότερη την πρόσβαση στο νησί της Σαμοθράκης.
  • Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος με την παράταση έως τον Οκτώβριο του υφιστάμενου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
  • Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.

Βασικό μας μέλημα πλέον θα πρέπει να είναι η προβολή της μοναδικότητας του τόπου μας, και η καλύτερη εκμετάλλευση της συγκυρίας έτσι ώστε να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

ΑΡΧΗ: «Τηλεθέρμανση Φερών – 4 ψέματα και 1 αλήθεια»

Μία από τις «πιο μαύρες σελίδες» στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου χαρακτηρίζει η παράταξη...

Παρόμοια