28.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025

Συνταγή για Μαγειρίτσα

- Χορηγούμενη-

Συστατικά 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
2 φέτες λεμόνι
2 φύλλα δάφνης αλάτι
10-15 κόκκους πιπεριού
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο
50 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
1 1/2 λίτρο νερό
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια 2 αβγά αλάτι πιπέρι

Για το σερβίρισμα 1 κ.σ. άνηθο 1 κ.γ. ελαιόλαδο πιπέρι φρέσκο κρεμμυδάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά. Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

«Πάρτι» φοροδιαφυγής με τα POS: Η «φάμπρικα» που χρησιμοποιούν επιτήδειοι μέσω...

Πάρα πολλές φορές έχει εντοπιστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χρήση μηχανημάτων POS τα οποία είναι συνδεδεμένα με… εξωτερικό. «Προφανώς πρόκειται περί κλοπής εις...

Η Ελλάδα της θάλασσας με τους εκατοντάδες πνιγμούς – Οι κίνδυνοι...

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια λάθος εκτίμηση ή μια αιφνίδια παθολογική αιτία μπορούν να μετατρέψουν τα φαινομενικά ήρεμα ύδατα σε επικίνδυνη άβυσσο...

Αλεξανδρούπολη: Δείτε εικόνες από την άσκηση «IMMEDIATE RESPONSE – 25» στο...

Ολοκληρώθηκε η ετήσια στρατιωτική άσκηση του αμερικανικού στρατού, «IMMEDIATE RESPONSE – 25», στην οποία συμμετείχαν επτά χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γεωργία και...

Νέες σύγχρονες διαγραμμίσεις στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες νέων διαγραμμίσεων, που περιλαμβάνουν επανάχρωση, διόρθωση παλαιών σημάνσεων και χάραξη νέων στα πεδία ελιγμών και στάθμευσης αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων και...

Εορτασμός της Πεντηκοστής στο Διδυμότειχο

Κάθε χρόνο, η Πεντηκοστή στο Διδυμότειχο είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα που μας ενώνει με τις ρίζες...

Μέσος ο κίνδυνος πυρκαγιάς για νότιο Έβρο και Σαμοθράκη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Δευτέρα 9...

Καιρός: Με 38άρια και σκόνη ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος –...

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες...

Διαβασε και αυτο