fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανάπλαση και συντήρηση του πρασίνου στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Εργασίες ανάπλασης και συντήρησης πρασίνου στην παραλιακή ζώνη Αλεξανδρούπολης ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται προ ολίγων ημερών από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμος της πόλης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «στόχος είναι η αισθητική βελτίωση των χώρων πρασίνου σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του δήμου μας».

Μάλιστα, με σχόλιο στην ίδια ανάρτηση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, Ηλίας Δαστερίδης, διαβεβαίωσε πως «ό, τι αφαιρείται λόγω ξηρασίας μπαίνει στην μελέτη για να αντικατασταθεί».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Δαστερίδη, μια από τις πρώτες ενέργειες του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, ήταν να αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό που διατίθεται για τις φυτεύσεις και το πράσινο της πόλης από 40 χιλιάδες ευρώ σε 90 χιλιάδες.

Παρόλα αυτά, η πόλη συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα αναφορικά με τους χώρους πρασίνου της. Σε παλαιότερη εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κοινότητας «Φάρος Αλεξανδρούπολης», ο σύμβουλος της κοινότητας της πόλης και εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι «λιγότερο από το 5% της πόλης καλύπτεται από πράσινους και ανοιχτούς χώρους – για τα δεδομένα μιας πόλης όπως η Αλεξανδρούπολη είναι το μισό του ελάχιστου».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Πάσχα: Λάθη που προκαλούν προβλήματα στην υγεία

Μεγάλη εβδομάδα: Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από την καθαρτική δύναμη της νηστείας. Εξάλλου η Μελέτη των Επτά Χωρών που απετέλεσε ορόσημο στην προληπτική Ιατρική (1958-Ancel...