Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΈξι «γιαγιαδίστηκες» συμβουλές για το σπίτι που θα σας κάνουν τη ζωή...

Έξι «γιαγιαδίστηκες» συμβουλές για το σπίτι που θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη

Έχουμε όλοι ακούσει διάφορες συμβουλές από τις γιαγιάδες μας για να καθαρίσουμε τον λεκέ από κόκκινο κρασί από το χαλί ή να αφαιρέσουμε μία λαδιά από την μπλούζα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά από το σπίτι, αλλά συνήθως προτιμούμε να βάλουμε ένα καθαριστικό που έχουμε στο σπίτι.

Παρ’ ολ’ αυτά, δεν πρέπει να υποτιμούμε την γνώση που προσπαθούσαν να μας μεταλαμπαδεύσουν αυτές οι γυναίκες. Για αυτό το λόγο, εμείς μαζέψαμε 6 παραδοσιακές συμβουλές που έχουμε ακούσει και πραγματικά λειτουργούν.

1.Χρησιμοποιήστε φυτά για να αερίσετε το σπίτι

Ναι, υπάρχουν ορισμένα είδη φυτών, όπως τα μπαμπού, τα κρίνα και οι μαργαρίτες που αναζωογονούν τον αέρα του σπιτιού.

2.Χρησιμοποιήστε εφημερίδες για να καθαρίσετε τα τζάμια

Οι ίνες οι οποίες περιέχουν οι εφημερίδες έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από αυτές τις πετσέτας και τους επιτρέπει να απορροφούν τα υγρά χωρίς να διαλύονται.

3.Αφαιρέστε τα βαθουλώματα από το χαλί με παγάκια

Ακούγεται περίεργο αλλά αν το χαλί σας έχει βαθουλώματα από έπιπλα που έχουν μείνει εκεί καιρό, ένα παγάκι θα σας δώσει την λύση. Ακουμπήστε το πάνω και μετά με την βοήθεια ενός πιρουνιού «πειράξτε» λίγο τις κλωστές στο σημείο και θα γίνει σαν καινούριο.

4.Γεμίστε μία τρύπα στον τοίχο με σαπούνι

Μπορεί να έχει μείνει στον τοίχο μία τρύπα από καρφί ή να ξεκρεμάσατε έναν πίνακα. Γεμίστε την τρύπα με λίγο σαπούνι στο ίδιο χρώμα μέχρι να γεμίσει.

5.Σιδερώστε τα ρούχα σας με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να σιδερώσετε και τις δύο πλευρές από τα ρούχα σας με ένα μόνο πέρασμα.

6.Χρησιμοποιήστε καρύδια για να αφαιρέσετε γρατζουνιές από τα έπιπλά σας

Βγάλτε το κέλυφος από τα καρύδια και τρίψτε τα ελαφρά πάνω στο ξύλο. Τα έλαια από τα καρύδια θα διεισδύσουν στην επιφάνεια και θα βοηθήσουν να φύγουν οι γρατζουνιές και τα σημάδια.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

ΑΡΧΗ: «Τηλεθέρμανση Φερών – 4 ψέματα και 1 αλήθεια»

Μία από τις «πιο μαύρες σελίδες» στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου χαρακτηρίζει η παράταξη...

Παρόμοια