Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΚαθημερινάΚαιρόςΝέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη με τη «Βικτώρια»

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη με τη «Βικτώρια»

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Σαρδηνίας θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το σήμερα το μεσημέρι θα προκαλέσει στη χώρα μας μια νέα έντονη κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Βικτώρια» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αρχικά θα επηρεασθούν τα δυτικά τμήματα και βαθμιαία έως την Πέμπτη και τα υπόλοιπα τμήματα της Ελλάδας. Η «Βικτώρια», εκτός από τα σημαντικά ύψη βροχής, θα προκαλέσει θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο. Έως το μεσημέρι θα επικρατήσουν νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς), από 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, από 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και εκ νέου από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από τα δυτικά και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8, στο Ιόνιο τοπικά 9 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια