fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

6000 κρούσματα σε μαθητές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – Κατά 70% εμβολιασμένοι οι τελειόφοιτοι Λυκείου στον Έβρο

- Χορηγούμενη-

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την συμπεριφορά της Covid στον μαθητικό πληθυσμό έδωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης

Με αφορμή την ύφεση κρουσμάτων που παρατηρείται στον νομό Έβρου το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Βενετίδης έσπευσε να αναφέρει ότι το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα, προέρχονταν από μαθητές Γυμνασίου και των πρώτων τάξεων του Λυκείου ενώ σημείωσε με έμφαση ότι οι μαθητές της τρίτης τάξης Λυκείου στον Νομό, έχουν εμβολιασθεί σε ένα ποσοστό 60 με 70%.

Όπως εξηγείται η κίνηση αυτή των μαθητών γίνεται για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προετοιμασία και συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Σημαντικά όμως είναι και τα στοιχεία που ανέφερε για τον αριθμό των κρουσμάτων στους μαθητές σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενετίδη και με αφορμή τα στοιχεία που υπάρχουν από τα σχολεία της περιφέρειας 6.000 κρούσματα σημειώθηκαν σε μαθητές από 2000 εκπαιδευτικά τμήματα, κατά μέσο όρο 3-4 παιδιά ανά τμήμα με απόκλιση αλλού να είναι περισσότερα η λιγότερα.

Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός όπως διαβεβαίωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ότι μόνο δυο τμήματα σε όλη την περιφέρεια έκλεισαν, αρχικά ένα σχολείο στο Δοξάτο Δράμας και ένα ολιγομελές σχολείο στην Ρούσσα του Ορεινού Όγκου Σουφλίου όπου νόσησαν τα μισά παιδιά.
Αναφορικά με τα κρούσματα που εμφανίσθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην περιφέρεια φαίνεται ότι ένα ποσοστό 5% αυτών έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αναφορά για κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΣΥΝΤΑΞΗ : ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΑΚΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ, βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της...