4 κανόνες για να διαλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών με βάση την επιδερμίδα σου

Θέλεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις; Το να διαλέξεις ανάμεσα σε μαύρο, κόκκινο, ξανθό, καστανό ή άλλες αποχρώσεις είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν έχεις μελετήσει καλά το δέρμα σου.

Οι ειδικοί τονίζουν πως για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να ξέρεις κάποιες πληροφορίες για την επιδερμίδα σου. Μελέτησε καλά το δέρμα σου και αφού καταλήξεις σε βασικό χρώμα προσπάθησε να βρεις και την κατάλληλη απόχρωση. Να θυμάσαι πως η επιλογή χρώματος έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά που θέλεις να τονίσεις στο πρόσωπό σου.

Πριν λοιπόν πάρεις στα χέρια τη βαφή ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Συνήθως οι επιδερμίδες χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες: ψυχροί τόνοι, θερμοί τόνοι και φυσικοί. Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις.

  2. Εμπνεύσου από τους stars! Ανακάλυψε κάποιες celebrities που έχουν ίδιο χρώμα επιδερμίδας και ματιών με σένα και παρατήρησε τις αποχρώσεις που έχουν κάνει. Όποιο χρώμα επιλέξεις ότι σου αρέσει στο πρόσωπο της αγαπημένης σου star, τότε αυτό πρέπει να υιοθετήσεις.

  3. Παρατήρησε τις φλέβες σου. Κοιτώντας τον καρπό σου θα δεις τις φλέβες σου. Αν είναι μπλε ή μοβ τότε έχεις ψυχρή επιδερμίδα ενώ αν είναι πράσινες τότε έχεις θερμή.

  4. Στο τέλος τσέκαρε και τα μάτια σου. Αν έχεις χρυσές πινελιές στα μάτια σου τότε έχεις θερμή επιδερμίδα ενώ αν έχεις μπλε και πράσινες έχεις ψυχρή.