Σήμερα το πρωί της Παρασκευής απολογήθηκε στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης καφετέριας ο οποίος διαπληκτίστηκε με υπάλληλο της εφορίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα του.

Ο καταστηματάρχης, Λάζαρος Σαββίδης που οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ζήτησε αναβολή για την απολογία του, τελικά κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν και καταδικάστηκε σε τριάντα μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο Καταστηματάρχης ζήτησε αναβολή ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, και έτσι η δίκη διεξήχθη κανονικά.

Χορηγούμενη

Ο Λάζαρος Σαββίδης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης κατά συρροή και αντίστασης κατά της Αρχής. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει ήδη ασκήσει έφεση καθώς όπως εκτιμά ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, δεν έχει γίνει σωστή εκτίμηση των γεγονότων, οπότε η υπόθεση θα λυθεί στο Εφετείο στην Κομοτηνή

Σημειώνεται πως το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος δεν χρησιμοποιήθηκε στη δίκη για τεχνικούς λόγους.

Ο Λάζαρος Σαββίδης, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, υπερασπίστηκε για ακόμα μια φορά το δίκιο του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Σε αυτή τη χώρα, ο ελεύθερος επαγγελματίας ποτέ δεν έχει δίκιο. Οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί.”

Αναφορικά τώρα με το τι μέλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο κατάστημα και εαν θα πρέπει να κλείσει, για ορισμένο χρονικό διάστημα, αυτό θα αποφασιστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.