2 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (video)

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου καθώς καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή.

Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Στον Σύλλογο Αυτιστικών Έβρου “Άγιος Βασίλειος” αυτή τη στιγμή, φιλοξενούνται έως 25 άτομα, ενήλικες, ενώ υπάρχουν 14 εξειδικευμένοι θεραπευτές.

“Είναι μια δύσκολη δουλειά, δίνουμε όλη μας την αγάπη για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μας την επιστρέφουν” δήλωσε η Πρόεδρος του συλλόγου, Ευαγγελία Μαυρίδου.