Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδα2.727 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 31/10 - 44 θάνατοι και 421 διασωληνωμένοι...

2.727 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 31/10 – 44 θάνατοι και 421 διασωληνωμένοι ασθενείς

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.727, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 742.170 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.855 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.938 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 421 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 357 (84.8%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 64 (15.2%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.313 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 323 (ημερήσια μεταβολή +16.61%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τελευταία άρθρα

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αναργύρων

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων και...

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και τελικό ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας

Με πανελλήνιο ρεκόρ άρχισε ο Βαγγέλης Ντούμας τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης...

Αλεξανδρούπολη: Χαράσσει ρότα και για δεύτερο FSRU – Τα σχέδια της Gastrade

Σάρκα και οστά παίρνει ο δεύτερος πλωτός σταθμός υποδοχής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού...

Καιρός: Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Θα ανεβαίνει καθημερινά ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα...

Παρόμοια

Φθορά ή απώλεια αποσκευών σε αεροπορικές πτήσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ενόψει της αυξημένης κινητικότητας των καταναλωτών, επιθυμεί να ενημερώσει...