fbpx
8.8 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

12.850 ευρώ για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις – στις Φέρες η παρέλαση του Σαββάτου (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Στα 12.850.27 ευρώ, συν 434 ευρώ για διαφήμιση στα ΜΜΕ, υπολογίζεται ο προϋπολογισμός για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου, με την παρέλαση του Σαββάτου να μεταφέρεται φέτος στη δημοτική ενότητα Φερών, όπου θα γίνουν δύο παρελάσεις (μία το Σάββατο και μία την Καθαρά Δευτέρα). Αυτά γνωστοποιήθηκαν στη σημερινή (25/02) τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, στην οποία ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, και τον επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» και τέως δήμαρχο, Ευάγγελο Λαμπάκη,  αναφορικά με την καρναβαλική παρέλαση του Σαββάτου η οποία μεταφέρθηκε στις Φέρες.

Ο αναλυτικός προϋπολογισμός

Αναλυτικά, το σύνολο των 12.850.27 ευρώ συν 434 ευρώ για διαφήμιση στα ΜΜΕ αντιστοιχεί στην: Ηχητική κάλυψη των δύο παρελάσεων, μεταφορά με λεωφορεία για τους μαθητές από τους δήμους Φερών, Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης, αμοιβή παρουσιαστή, αμοιβή διασκεδαστών, αμοιβή DJ, αμοιβή για την εταιρεία φύλαξης, ενοικίασης χημικών τουαλετών, αφίσες, σφυρίχτρες, γιρλάνδες κτλ.

- Χορηγούμενη-

«Μεγαλώνει η διοργάνωση της παρέλασης στις Φέρες εις βάρος της Αλεξανδρούπολης;»

«Μεγαλώνει φέτος η διοργάνωση της παρέλασης στην πόλη των Φερών. Μεγαλώνει εις βάρος κάποιας άλλης δημοτικής ενότητας; Εις βάρος της Αλεξανδρούπολης και της Τραϊανούπολης;» διερωτήθηκε ο κ. Λαμπάκης, κάνοντας λόγο για τους πληθυσμούς των τριών δημοτικών ενοτήτων (η Αλεξανδρούπολη με πάνω από 60.000 εγγεγραμμένους κατοίκους, η δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης με 4.000 και με 9.000 η δημοτική ενότητα Φερών) πριν συνεχίσει: «Δημιουργήσατε μια τεράστια σύγκρουση μεταξύ των δύο δημοτικών ενοτήτων, αφού καταργήσατε το μεγάλο πανηγύρι της Αλεξανδρούπολης». Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και 7 χρόνια, είχε χτιστεί μια νοοτροπία στα σχολεία της πόλης αναφορικά με την καρναβαλική παρέλαση.

«Ορφανέψατε από αποκριές την Αλεξανδρούπολη»

«Αφήνετε μία νεκρή πόλη, οι Αλεξανδρουπολίτες δεν αντιλαμβάνονται την αποκριά φέτος. Ορφανέψατε από αποκριές την Αλεξανδρούπολη. (Αυτό είναι) πολιτικά ανέντιμο, ανορθόδοξο. Καταστρέψατε τις αποκριές, σας ελέγχουν και σας κρίνουν οι Αλεξανδρουπολίτες» κατέληξε ο ίδιος, με τον επικεφαλής της παράταξης Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, Βαγγέλη Μυτιληνό να επισημαίνει: «Αν γίνεται να δώσουμε ένα αποκριάτικο χρώμα στην πόλη, η οποία έμεινε χωρίς καμία εκδήλωση. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει αποκριές. Η απουσία του δήμου ήταν εμφανής και την Τσικνοπέμπτη».

«Η κάθε δημοτική ενότητα έχει τη δική της θεματική – στόχος είναι να αποκτήσουν Brand οι Φέρες»

Απαντώντας στους κ. Λαμπάκη και κ. Μυτιληνό, ο κ. Ζαμπούκης τόνισε: «Και μόνο που λέτε ότι η πόλη έμεινε χωρίς αποκριές, αδικείτε την έννοια του δήμου της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος απαρτίζεται και από Φεριώτες και από κατοίκους Τραϊανούπολης και από Αλεξανδρουπολίτες. Αυτή ήταν μια απόφαση της δημοτικής αρχής να ενισχύσει το πιο ‘οργανωμένο’ τουριστικό προϊόν που έχουν οι Φέρες. Έτσι λοιπόν η παρέλαση ενισχύεται με μία επιπλέον ημέρα. Ο στόχος είναι χρόνο με χρόνο αυτό να οργανώνεται ακόμα καλύτερα έτσι ώστε να αποκτήσει ένα νέο ισχυρό brand εφάμιλλο των υπολοίπων πόλεων συγκρίσιμων με εμάς, όπως του Ρεθύμνου» επεσήμανε, εξηγώντας ότι δεν έγινε και καμία ιδιαίτερη βλάβη στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, καθώς μεταφέρθηκε μια μαθητική παρέλαση που έτσι και αλλιώς γινόταν Σάββατο μεσημέρι. «Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να κερδίσει ο κόσμος. Ίσα ίσα στους επισκέπτες που έρχονται μόνο για αυτό, τους δίνουμε την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο φορές το δήμο Φερών. Μέσα σε αυτό το τριήμερο τους δίνουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκτός από τις καρναβαλικές δυνατότητες της περιοχές τη γαστρονομία και τις υπόλοιπες γεωφυσικές ομορφιές» υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Δε θα χάσει κάτι η Αλεξανδρούπολη»

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζαμπούκης επιβεβαίωσε ότι δε νομίζει πως θα χάσει κάτι η πόλη. «Δε νομίζω ότι θα χάσει η Αλεξανδρούπολη, ένα τουριστικό προϊόν που είναι μια παιδική καρναβαλική παρέλαση όταν έχει μια ολόκληρη καλοκαιρινή περίοδο και ένα σωρό άλλες ομορφιές. Ας δώσουμε βαρύτητα σε ένα brand τονωτικό, τουριστικό, που έτσι και αλλιώς, αν το δούμε θεσμικά, ανήκει στις Φέρες. Η κάθε ενότητα έχει τη δική της θεματική και το δικό της προϊόν που πουλάει» δήλωσε. Αναφορικά με την έλλειψη της καρναβαλικής διακόσμησης που ανέφερε ο τέως δήμαρχος της πόλης, ο κ. Ζαμπούκης επεσήμανε: «τα ψάχνουμε κ. Λαμπάκη, μαζί με τις δύο καρναβαλικές πλατφόρμες που αγοράσατε – δε μπορούμε να τα βρούμε».

Η δημοτική ενότητα των Φερών επικεντρώνεται στο καρναβάλι, της Αλεξανδρούπολης στη θάλασσα

Για την ανάγκη καθορισμού ενός ξεχωριστού χαρακτήρα και μιας θεματικής έκανε λόγο στη συνέχεια ο κ. Ζαμπούκης, αναφέροντας ότι κάθε περιοχή πρέπει να στηρίξει το δικός της προϊόν. «Όπως η Ξάνθη επιλέγει να γιορτάσει και να δώσει βαρύτητα στο καρναβάλι της, έτσι θεωρούμε ότι η Αλεξανδρούπολη πρέπει να επικεντρώσει την τουριστική της προσοχή σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη θάλασσα. Το καλό της φαγητό, η σχεδόν άριστη φιλοξενία, οι εκδηλώσεις οι σχετικές με το κρασί, τη θάλασσα, τον ήλιο, τις όμορφες ακτές – έτσι θεωρούμε ότι οι Φέρες θα πρέπει να υποστηριχτούν ως προς την εκδήλωση του καρναβαλιού. Πρέπει να προσθέσουμε άλλη μια ημέρα στο καρναβάλι. Δε θα πάει καλά; Θα δούμε τί μπορούμε να βελτιώσουμε. Το υποστηρίζουμε μεταφέροντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους με λεωφορεία στις Φέρες, οι υπόλοιποι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν επίσης με το αστικό ΚΤΕΛ, πληρώνοντας ένα ευρώ για το εισιτήριο» κατέληξε.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -