Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΖυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ): Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη των συμβεβλημένων καλλιεργητών της

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ): Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη των συμβεβλημένων καλλιεργητών της

Σε μια εποχή που το κοινό καλό απαιτεί τη συμπόρευση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την εταιρική ευθύνη, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) πράττει το αυτονόητο, τηρώντας και φέτος στο ακέραιο τις συμφωνίες που έχει συνάψει με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού βυνοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που πρώτη εφάρμοσε στην Ελλάδα το 2006.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρά τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, η ΖΜΘ θα απορροφήσει – όπως πάντα – το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της, στην προσυμφωνημένη τιμή.

Επιπλέον, η ΖΜΘ θα συνεχίσει την πάγια πολιτική της για απευθείας συνεργασία με τους παραγωγούς, χωρίς την παρεμβολή εμπόρων ή μεσαζόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το κριθάρι που παράγουν.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΖΜΘ χιλιάδες παραγωγοί από την Μακεδονία και τη Θράκη. Κάθε χρόνο καλλιεργούνται περίπου 30.000 στρέμματα και συγκομίζονται κατά προσέγγιση 13.000-14.000 τόνοι κριθαριού, που αποτελούν τη βασική πρώτη ύλη για την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ.

Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΖΜΘ προβλέπει συστηματική υποστήριξη και παρακολούθηση του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων από τους γεωπόνους της εταιρείας, σε συνδυασμό με προσεκτική επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών κριθαριού για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Επίσης, είναι πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας κριθαριού ζυθοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1 – 2.2, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα γεωργικής πρακτικής.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1996 στην Κομοτηνή, με στόχο τη δημιουργία μιας 100% γνήσιας ελληνικής μπύρας. Σήμερα, οι βραβευμένες μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Η ΖΜΘ απασχολεί περισσότερους από 130 ανθρώπους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και συνεργάζεται με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη, ενδυναμώνοντας την τοπική και εθνική οικονομία.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αποχωρούν νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες στη Σχολή Κομοτηνής: 40 παραιτήσεις σε δύο εβδομάδες

Με ανησυχητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποχώρηση νέων αστυνομικών στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Από την...

Αλεξανδρούπολη: Κυρία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ – Η συγκινητική κίνηση μητέρας και κόρης

Μια όμορφη ιστορία ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως η εντιμότητα...

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο θεατράνθρωπος Νίκος Ζερβόπουλος – Μια ζωή αφιερωμένη στον πολιτισμό

Θλίψη σκόρπισε στην Αλεξανδρούπολη και στη θεατρική κοινότητα της Θράκης η είδηση του θανάτου...

Αλεξανδρούπολη: Ο ουρανός γεμίζει περηφάνια – Εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας με επίδειξη F-16 «ΖΕΥΣ»

Την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, ο ουρανός της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει...

Παρόμοια