Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΖητούνται αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει της κατάταξης νέων οπλιτών θητείας 2020 ΣΤ΄...

Ζητούνται αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει της κατάταξης νέων οπλιτών θητείας 2020 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ

Με έγγραφά τους, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, για τη διασπορά του κορονοϊού, με αφορμή την κατάταξη των νέων οπλιτών θητείας, στα κατά τόπους Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουν το γεγονός ότι κατά την κατάταξη οπλιτών θητείας της προηγούμενης ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά μετά την πάροδο 2-3 ημερών.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι νέοι οπλίτες παρουσιάζονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και αυθημερόν αναχωρούν για τις μονάδες τοποθέτησης, είναι φανερό ότι όσοι από αυτούς έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, κυκλοφορούσαν και διέμεναν σε χώρους των στρατοπέδων και φυσικά ήρθαν σε επαφή, με τους υπόλοιπους οπλίτες παλαιότερων σειρών καθώς και με τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) προτείνει με βάση την προαναφερόμενη κατάσταση, να πραγματοποιηθούν σε όλους τους νεοσύλλεκτους της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ (rapid test) COVID – 19, που εφαρμόζονται για έλεγχο στις προσφυγικές δομές και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η έγκαιρη διάγνωση οπλιτών που είναι θετικοί στον ιό, καθώς και η απομόνωσή τους από τους υπόλοιπους οπλίτες ή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα που πρόκειται να μετακινηθούν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πραγματοποίηση των γρήγορων διαγνωστικών τεστ, στους νεοσύλλεκτους της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ, για όσο διάστημα παραμένουν στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και πριν τη μετακίνησή τους στις μονάδες;

Οι Βουλευτές

Στολτίδης Λεωνίδας

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Θράκη: Κυνηγός πυροβόλησε υπεύθυνο θήρας σε επιχείρηση για αγριογούρουνα

Ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 στην...

Τραγωδία στην Εγνατία: 19χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή του τα ξημερώματα

Άλλο ένα θαναφόρο τροχαίο στη χώρα με νεκρό ένα νέο άνθρωπο – η νέα...

Παρόμοια