Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΖητούνται αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει της κατάταξης νέων οπλιτών θητείας 2020 ΣΤ΄...

Ζητούνται αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει της κατάταξης νέων οπλιτών θητείας 2020 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ

Με έγγραφά τους, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, για τη διασπορά του κορονοϊού, με αφορμή την κατάταξη των νέων οπλιτών θητείας, στα κατά τόπους Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουν το γεγονός ότι κατά την κατάταξη οπλιτών θητείας της προηγούμενης ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά μετά την πάροδο 2-3 ημερών.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι νέοι οπλίτες παρουσιάζονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και αυθημερόν αναχωρούν για τις μονάδες τοποθέτησης, είναι φανερό ότι όσοι από αυτούς έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, κυκλοφορούσαν και διέμεναν σε χώρους των στρατοπέδων και φυσικά ήρθαν σε επαφή, με τους υπόλοιπους οπλίτες παλαιότερων σειρών καθώς και με τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) προτείνει με βάση την προαναφερόμενη κατάσταση, να πραγματοποιηθούν σε όλους τους νεοσύλλεκτους της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ (rapid test) COVID – 19, που εφαρμόζονται για έλεγχο στις προσφυγικές δομές και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η έγκαιρη διάγνωση οπλιτών που είναι θετικοί στον ιό, καθώς και η απομόνωσή τους από τους υπόλοιπους οπλίτες ή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα που πρόκειται να μετακινηθούν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πραγματοποίηση των γρήγορων διαγνωστικών τεστ, στους νεοσύλλεκτους της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ, για όσο διάστημα παραμένουν στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και πριν τη μετακίνησή τους στις μονάδες;

Οι Βουλευτές

Στολτίδης Λεωνίδας

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Αλεξανδρούπολη: Νέες μανόλιες στην οδό Αγίου Δημητρίου – Επέκταση των φυτεύσεων μετά την Κονδύλη

Μετά τις φυτεύσεις στην οδό Κονδύλη, η δράση πρασίνου συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη, αυτή τη...

Κατέρρευσε στηθαίο ταράτσας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όταν κατέρρευσε τμήμα από...

Παρόμοια