Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΥπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης»

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης»

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης», συνολικής δαπάνης 1.092.951,00€ με τον ΦΠΑ.

Οι βασικοί άξονες της μελέτης του έργου είναι :
Ανάπλαση της περιοχής ιστορικού κέντρου με τρόπο ώστε να συνεχιστεί η παραδοσιακή της λειτουργία
Απόδοση ενιαίου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα στην περιοχή παρέμβασης
Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία και ανανέωση πράσινου στοιχείου (δενδροφύτευση)
Βιολογική αναβάθμιση της περιοχής με τη χρήση σύγχρονων οικοδομικών υλικών, πιο εναρμονισμένων με το περιβάλλον (ψυχρά υλικά δαπεδόστρωσης)
Δημιουργία χώρου, προσβάσιμου για όλες τις κατηγορίες κατοίκων και επισκεπτών της πόλης (ράμπες και λωρίδες ΑΜΕΑ)
Αισθητική αναβάθμιση.

Η μελέτη περιλαμβάνει διαμόρφωση της οδού Δικαστηρίων ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 8,00μ. από τον πεζόδρομο Ν. Φωκά έως την πλατεία Κύπρου, κατασκευή ενός νέου πεζόδρομου (οδό Κουντουριώτη) καθώς και ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων πεζόδρομων Μιαούλη, Κανάρη, Σουλίου και Ν. Φωκά.

Στην περιοχή παρέμβασης θα γίνει εκ νέου εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση καινούργιων ιστών φωτισμού, φωτιστικών LED και φύτευση δένδρων. Ως υλικό δαπεδόστρωσης επιλέχτηκαν πλάκες πεζοδρομίου τριών αποχρώσεων από ψυχρά υλικά, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία βιοκλιματικά αναβαθμισμένου ανοιχτού δημόσιου χώρου. Για την ασφαλή όδευση των τυφλών θα τοποθετηθούν έγχρωμες ανάγλυφες πλάκες πεζοδρομίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται κατ’ εξαίρεση η διέλευση οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών (ΕΚΑΒ), των απορριμματοφόρων, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των αυτοκινήτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιδιώκεται η προώθηση και εξασφάλιση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης (πεζοί-ποδήλατο) και η παροχή της δυνατότητας σε όλες τις κατηγορίες των κατοίκων και επισκεπτών να διασχίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης με άνεση και ασφάλεια, φτάνοντας από την κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι την παραλία πιο εύκολα και ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπορική κίνηση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» ο Γιάννης Καντελτζής

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Αλεξανδρούπολης καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης...

ΤΩΡΑ: Φωτιά στην Αμφιτρίτη

Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε πριν λίγη...

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον Βόρειο Έβρο

Στην αναστολή της κινητοποίησης των αγροτών που είχε προγραμματισθεί για σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου...

Αποφοίτηση πέντε μελών της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως από Πανεπιστημιακές τους Σχολές

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στην αίθουσα τελετών της Θεολογικής...

Παρόμοια