Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΥπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης για την ενίσχυση...

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης για την ενίσχυση της Δ.Ε. Φερών

Ξεκινάει η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης για την ενίσχυση της Δ.Ε. Φερών, ένα μεγάλο έργο υποδομής αρχικού προϋπολογισμού 1.830.000,00€, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Με την παρούσα σύμβαση προβλέπεται η κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού, μήκους 10.000,00 μ., από την γεώτρηση Γ2 σε υψόμετρο εδάφους +25,00μ. που βρίσκεται στο υδρευτικό πεδίο της Ιτέας προς τη Δεξαμενή Δ1 που βρίσκεται στο λόφο της Αγίας Παρασκευής βόρεια της πόλης των Φερών σε υψόμετρο εδάφους +93,00μ.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του νέου έργου και την προσθήκη του υφιστάμενου επικεντρώνονται στην πιο ορθολογική διαχείριση της εκμετάλλευσης των υπόγειων υδάτων από τις γεωτρήσεις της Ιτέας και στη δυνατότητα αύξησης της επάρκειας ύδατος με την ενίσχυση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης.

Η σκοπιμότητα του έργου είναι μέγιστη καθώς στοχεύει στην εξάλειψη φαινομένων διακοπής ή χαμηλής πίεσης νερού με την ενίσχυση της υφιστάμενης λειτουργίας, γεγονός που επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο γεωτρήσεων στην Ιτέα που μέχρι σήμερα είναι αδύνατη.

Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τη λειτουργία του έργου είναι το άθροισμα των κατοίκων των οικισμών Φέρες, Πόρος, Καβυσσός, Δορίσκος και Μοναστηράκι.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των οπλιτών θητείας, αναλυτικά τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια και του υφυπουργού...

Η “Αποθήκη 2” στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης περνά στην “Πολυχώρος Ψυχαγωγίας Α.Ε.” – Ενοίκιο 4.730 ευρώ το μήνα

Η ιστορική «Αποθήκη 2» του λιμανιού Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο “ένοικο”. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ...

Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και κολόνα

Αλεξανδρούπολη – Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην κάθοδο της οδού Ι. Καβύρη,...

Σάπες: Νεκρός εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρίας security

Την είδηση του θανάτου εργαζομένου ιδιωτικής εταιρίας που φύλασσε το εργοστάσιο της Pharmathen στο...

Παρόμοια