Ξεκίνησαν οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (video)

Από τις 22 μέχρι και τις 25 Μαΐου θα διαρκέσει το 25ο Τακτικό – Απολογιστικό – Καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας σε καθεστώς μνημονίων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο προβληματικός ΕΦΚΑ καλείται να τα υπηρετήσει.

“Παλεύουμε για ένα διαφορετικό κοινωνικοασφαλιστικό τοπίο απαλλαγμένο από όλες τις παρεμβάσεις των μνημονίων και οργανωμένο με τρόπο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, διασφαλίζοντας για αυτούς αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι επιδόματα φτώχειας” ανέφεραν μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι.

Χορηγούμενη

“Το μόνο που έχει πετύχει ο ΕΦΚΑ για να είμαστε ελεικρινής, είναι ο έλεγχος και η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, όλα τα άλλα είναι μετέωρα” υπογράμμισε ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Μπράτης, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, επεσήμανε πως, ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα, και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, να συμμετάσχει στην γενική απεργιακή κινητοποίηση στις 30 του Μάη.

Παρών στο συνέδριο και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης και Βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο οποίος δε παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν υπήρξε Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην έναρξη του Συνεδρίου, αλλά και να κατηγορήσει την Κυβέρνηση για τα χειρότερα που όπως είπε έρχονται.