Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΒουλγαρία: 18 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό – Ήταν κρυμμένοι κάτω...

Βουλγαρία: 18 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό – Ήταν κρυμμένοι κάτω από ξύλα και κλαδιά

Δεκαοχτώ μετανάστες βρέθηκαν σήμερα νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε ένα χωριό κοντά στη Σόφια στη Βουλγαρία, χώρα των Βαλκανίων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή εισροή μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όχημα μετέφερε παράνομα σχεδόν 40 μετανάστες συνολικά, κρυμμένους κάτω από μεταφερόμενη ξυλεία, συγκεκριμένα δεμάτια κλαδιά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η αιτία του θανάτου τους είναι επί του παρόντος άγνωστη, αλλά η εκδοχή του τροχαίου ατυχήματος έχει αποκλειστεί.

Οι επιζήσαντες επιβαίνοντες στο όχημα που είχαν τραυματιστεί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους για την παρουσία ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού κοντά στο χωριό Λοκόρσκο, 20 χλμ. από τη Σόφια.

Οι διακινητές, που τράπηκαν σε φυγή, αναζητούνται, διευκρίνισε το υπουργείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλγαρία παρατήρησε τον τελευταίο μήνα αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης στο έδαφός της, παρά το τείχος από συρματόπλεγμα μήκους 234 χλμ. στα σύνορα με την Τουρκία.

Η τραγωδία αυτή θυμίζει τον εντοπισμό το 2019 των πτωμάτων 39 Βιετναμέζων μέσα σε ένα φορτηγό-ψυγείο κοντά στο Λονδίνο.

Η Αυστρία είχε πληγεί από παρόμοια τραγωδία το 2019. Η αστυνομία είχε βρει ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό-ψυγείο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, στο Πάρντορφ, κοντά στα ουγγρικά σύνορα, μέσα στο οποίο υπήρχαν 71 πτώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Τρία άτομα κρατούνται
Τρία άτομα κρατούνται μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία 18 νεκρών μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό κοντά στη Σόφια, τη βουλγαρική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών Μπόρισλαβ Σαράφοφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες στα άτομα που τελούν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο BNR, πρόκειται για Αφγανούς, όλοι τους νέοι άνδρες. Ανάμεσα στους επιζήσαντες, 14 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι οκτώ από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ασέν Μεντζιντίεφ. Δέκα άλλοι που κρύβονταν μέσα σε θάμνους, βρέθηκαν επίσης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η φάτνη που έμεινε όρθια μετά την καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη και η ερμηνεία του Μητροπολίτη Άνθιμου

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μια εικόνα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολη,...

Αλεξανδρούπολη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, λόγω εργασιών διέλευσης υπερμεγεθών οχημάτων...

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έκδοση και Ανανέωση Καρτών Στάθμευσης Μόνιμου Κατοίκου έτους 2026

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι η διάθεση και ανανέωση των καρτών στάθμευσης...

Εγνατία Οδός: Κατασκευή 16 νέων Σταθμών Εξυπηρέτησης και 12 χώρων αναψυχής από τη «Νέα Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2025, η Εγνατία Οδός πέρασε σε νέο παραχωρησιούχο, την εταιρεία...

Παρόμοια