Βήματα για την αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με κεντρικό αίτημα την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσιουρίδη, μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, να εφαρμοστεί η απόφαση του τελευταίου διευρυμένου συμβουλίου φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, στην οποία συναποφασίσθηκε η επίσκεψη στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου Γ. Καΐσας και Τ. Δημοσχάκης, ο μητροπολίτης Δ.Ο.Σ κ. Δαμασκηνός, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κ. Βαφειάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σ. Στάμος, και μέλη της επιτροπής συλλόγων.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ο χρόνος περνά ανησυχητικά και οι τελευταίοι αποδεκατισμοί στην παθολογική και ορθοπεδική κλινική, φέρνουν στα όρια την λειτουργία του Νοσοκομείου. Χωρίς διάθεση τρομοκρατίας και με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Βαφειάδη, η Παθολογική μένει με δυο γιατρούς αφού ο τρίτος εξ αυτών δεν ανανέωσε την αίτησή του να παραμείνει στο δυναμικό της, ενώ στην Ορθοπεδική κλινική υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο από τις 20 Ιανουαρίου να σταματήσει να λειτουργεί, αφού και εκεί δεν θα μπορούν να εκτελούνται χειρουργεία και εφημερίες.

Η οφθαλμίατρος του νοσοκομείου δεν εκτελεί εδώ και πολύ καιρό τα καθήκοντά της ελλείψει μηχανημάτων, αν και υπάρχουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφήνοντας επιπλέον ανενεργή και την δευτεροβάθμια επιτροπή με δεκάδες περιστατικά να εξετάζονται πια στην Αλεξανδρούπολη. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.