fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βάκης Τσιομπανίδης: Το ΚΥΤ Φυλακίου και η επέκταση άλλων «μεταναστευτικών δομών» στα νησιά είναι προπομπός του διαμελισμού της χώρας με τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες

- Χορηγούμενη-

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ καταθέτει τις ακόλουθες σκέψεις σχετικά με την εμμονή των Μητσοτάκη, Μηταράκη, Χρυσοχοΐδη και ΣΙΑ να φυτεύουν κέντρα για αλλοδαπούς λαθρομετανάστες στην Θράκη και στα νησιά, ώστε να γίνει γνωστή όλη η εικόνα πιθανών εξελίξεων και καθεστωτικών σχεδίων.

Το ΚΥΤ Φυλακίου αλλά και η επέκταση χωρητικότητας των δομών στα νησιά είναι μόνο ο προπομπός του διαμελισμού της χώρας με τις ελεύθερες οικονομικά ζώνες. Στις ΕΟΖ θα χρειαστεί φθηνό εργατικό δυναμικό (σύγχρονοι σκλάβοι) και αυτόν τον ρόλο θα παίξουν πρόσφυγες- μετανάστες και ο ντόπιος πληθυσμός αν δεν γίνει μετανάστης στην ίδια του την πατρίδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το Αιγαίο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “ξεπούλημα” της Θράκης.

Τι είναι όμως οι ανεξάρτητες οικονομικές ζώνες ;

Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη θεωρείται το περιορισμένο τμήμα του εθνικού εδάφους του κράτους, στο οποίο συγκεκριμένες προνομιακές οικονομικές συνθήκες (τελωνεία, μίσθωση, φορολογία, θεωρήσεις βίζας κ.ο.κ.), εφαρμόζονται όσον αφορά ξένους και εγχώριους επιχειρηματίες, ορίζοντας συνεπώς τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επένδυσης ξένων κεφαλαίων.

Νομοθετείται η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου, ειδικών ζωνών οικονομικών αποθηκών εμπορευμάτων, ελεύθερων λιμανιών, ζωνών εξαγωγικής δραστηριότητας, ειδικών επενδυτικών ζωνών, ελεύθερων βιομηχανικών-οικονομικών ζωνών κλπ., περιορισμός ή κατάργηση των επιβαρύνσεων των εργοδοτών, χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αποδυνάμωση των περιβαλλοντικών κανονισμών, απαγόρευση του συνδικαλισμού, αλλά και κατάργηση κάθε είδους συλλογικών διαπραγματεύσεων, περαιτέρω μείωση του μισθού των εργαζόμενων και απορύθμιση των κανόνων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν την φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Η χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό.

Μία μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες την βδομάδα.

Απάντηση της Κομισιόν  28 Οκτωβρίου 2011 (E-008429/2011) σχετικά με την δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα.

“Αν το αποφασίσει η Ελληνική κυβέρνηση, η Επιτροπή είναι πρόθυμη να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τη δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών αυτών”.

Υπάρχει λοιπόν, προτεινόμενο μοντέλο για την ανάπτυξη της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, το οποίο είναι μάλλον ένας συνδυασμός των μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως η Πολωνία και δευτερευόντως η Ν. Κορέα.

Φυσικά πέραν από την εξεταζόμενη περιοχή, το ίδιο μοντέλο προτείνεται να ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αντίστοιχες προοπτικές και φιλοδοξίες.!!!

Υπάρχει λοιπόν έντονη κινητικότητα για την δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, υπάρχουν και αντίστοιχες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας οι οποίες αποτελούν τον “προπομπό” αυτής της δημιουργίας της ΕΟΖ.

Αυτό για να καταλάβουμε επιτέλους τι διάολο χρειάζονται οι μετανάστες στον Έβρο στα νησιά και σε άλλες περιοχές και προς τι οι εμμονές. Μέσα στην συμφωνία για την ΕΟΖ θα υπάρχει θέμα δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αντίστοιχες ΕΟΖ θα δημιουργηθούν  ξαφνικά και στην ανατολική Θράκη αλλά και στην Βουλγαρία. Τότε η Τουρκία μπορεί να είναι ο εγγυητής των θρησκευτικών δικαιωμάτων όλης της Θράκης. Θα έχει τόσο μεγάλη επιρροή που θα απαιτήσει δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της Θράκης, δημιουργώντας ένα κράτος δορυφόρο της Τουρκίας, με τον οικονομικό έλεγχο της Γερμανίας …. Χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο