fbpx
7.8 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Βαγγέλης Λαμπάκης: Όχι στις συνδιαλλαγές αλλά ναι στις συνεργασίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης φιλοξενήθηκε στο evros24.gr και μίλησε στο Σάκη Σταυρίδη λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ώρα των πολιτών μπροστά στην κάλπη, την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

- Χορηγούμενη-1

Ξεκινώντας η συνέντευξη του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτή την προεκλογική περίοδο που κλείνει, τις δημοσκοπήσεις και το αν πιστεύει ότι θα έχουμε και δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών για την ανάδειξη δημάρχου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης απάντησε πως και στις εκλογές του 2014 είχαμε 6 παρατάξεις να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών και όμως η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” κατάφερε να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή. “Δεν άλλαξε νομίζω κάτι και άρα δεν είναι αδύνατο να έχουμε δήμαρχο από την 1η Κυριακή. Άλλωστε η πιο δυνατή ομάδα είναι αυτή του Βαγγέλη Λαμπάκη” τόνισε.

- Χορηγούμενη-

“Έχω αριθμούς, μέτρησα κι εγώ αυτές τις εκλογές και πιστεύω ότι ο λαός της Αλεξανδρούπολης είναι ενημερωμένος. Πιστεύω σε απόλυτο βαθμό το ότι θα έχουμε πάνω από 50%. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους συνυποψηφίους μου για συνεργασίες. Στο λόγο της πολιτικής μου τιμής δεν έχω βάλει “λαγούς”, κινούμαι με το σταυρό στο χέρι, καθαρά απέναντι στο λαό” επεσήμανε.

Ο ίδιος δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του, πιστεύει πως οι πολίτες θα αναγνωρίσουν τις πρωτιές που πέτυχε ο δήμος Αλεξανδρούπολης υπό την διοίκησή του, όπως η μεγάλη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ αλλά και τις μοναδικότητες έργων, όπως οι τρεις τηλεθερμάνσεις σε Φέρες μέσω του ΤΑΡ, στην Τραϊανούπολη και τα 18,5 χιλ. αγωγού που θα προμηθεύσει ζεστό νερό σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων στο γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου.

Επίσης αναφέρθηκε στα Θερμά Λουτρά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την αξιοποίηση των βυζαντινών λουτήρων.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ακόμα πως μπορεί να δημιουργηθεί μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Αλεξανδρούπολη, απάντησε πως αν συνεννοηθούν ΟΛΑ, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Ναυτιλίας θα μπορούσα να κατασκευαστεί στην δυτική πλευρά του λιμανιού μετά την ανάπλαση που θα κάνει ο δήμος.

“Δεν υπάρχει άλλος δήμαρχος στην Ελλάδα που να έχει βάλει πλάτη, συνεργασία και πίεση στην κυβέρνηση για να διεκδικήσει διαμετακομιστικό κέντρο, ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή και άλλα πολλά έργα” τόνισε.

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης τάχθηκε ακόμα μια φορά υπέρ της δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού πιστεύει πως θα φέρει χρήματα στην πόλη και ασφάλεια στην περιοχή.
“Δεν έχω αγκυλώσεις και εξαρτήσεις απέναντι σε κανέναν. Στόχος μου η συνεργασίες αλλά και η σύγκρουση με όλους για το συμφέρον του λαού μας. Πάντα υπέρ του Δήμου Αλεξανδρούπολης” ανέφερε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα επανατοποθετήθηκε και για το χρυσό και στους αγώνες του κατά της επένδυσης στην περιοχή.

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για πιθανές συνεργασίες τη δεύτερη Κυριακή αν αυτή υπάρξει και απάντησε με έμφαση: “Δεν θα κάνω καμία συνδιαλλαγή αν κάποιος ζητήσει αντιδημαρχίες. Συνεργασίες μπορούν να γίνουν μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα ισχυρά επιχειρήματα θα υπερνικήσουν τα ισχνά παρά τις όποιες ισχυρές συγκρούσεις κι αν έχουμε”.

Τέλος απάντησε στις κατηγορίες περί αλαζονείας, για το αν πιστεύει ότι “έχασε” τις Φέρες και καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν για να μπορέσει να συνεχίσει το πρωτοποριακό του έργο.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ευάγγελος Λαμπάκης:

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ