fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Β. Μαυρίδης για ΚΥΤ Φυλακίου: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία”

Σημερινή δήλωση κατά τη διάρκεια της σιωπηρής διαμαρτυρίας των 29 προέδρων κοινοτήτων Δήμου Ορεστιάδας

- Χορηγούμενη-

“Σε μία από τις ενέργειες που αποφάσισαν οι πρόεδροι των 29 κοινοτήτων είμαστε εδώ.

Σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία, αλλά τόσο δυναμική για να περάσουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα άλλο πέρα από την μη επέκταση και την αύξηση δυναμικότητας τόσο στο ΚΥΤ, όσο και στο ΠΡΟΚΕΚΑ.
Και μπορεί τα πρώτα νέα για την μη αύξηση του ΚΥΤ να χαιρετίστηκαν θετικά, δεν επαναπαυόμαστε όμως γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αύξησης της δυναμικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Έχουμε δείξει πολλή καλή θέληση να συζητήσουμε μόνο τη βελτίωση των υποδομών. Την πραγματική όμως βελτίωση των υποδομών που να μην αφήνει κανένα περιθώριο για μετατροπή τους σε κάτι σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στο μέλλον.

Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Είμαστε ενωμένοι – που είναι πολύ βασικό – ως τοπική κοινωνία, έχουμε απομονώσει οποιονδήποτε θα ήθελε να πετύχει κάτι άλλο αξιοποιώντας, εκμεταλλευόμενος αυτό το θέμα.

Για μας αυτό το θέμα αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας μας, αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν φανταζόμαστε κανένας από μας την ανάπτυξη με αυτόν τον τρόπο και κυρίως αναδεικνύουμε την μη αναγκαιότητα για να αυξηθεί ο,τιδήποτε στον χώρο του Φυλακίου.

Είμαστε ξεκάθαροι: Δεν θα επιτρέψουμε να μπορέσει – να δώσουμε το περιθώριο σε οποιονδήποτε στην κυβέρνηση να σκεφτεί κάτι άλλο για τον τόπο μας.
Σήμερα είχαμε και την ανακοίνωση μιας δωρεάς ενός συνδημότη μας, του κου Σωτηρόπουλου, ο οποίος αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας αυτό που πάει να γίνει, καταθέτει την ψυχή του – δεν καταθέτει μόνο το χωράφι του, έτσι ώστε να αποτρέψει οποιονδήποτε σχεδιασμό.

Είμαστε φιλήσυχος κόσμος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε με δυναμικό τρόπο και όποτε και όταν χρειαστεί να υπερασπιστούμε αυτή την γη για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Δεν θέλουμε ακρότητες. Αλλά θέλουμε σεβασμό. Και αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, έχει διαρραγεί η σχέση μεταξύ τοπικής κοινωνίας και κυβέρνησης.

Θα περιμένουμε – όχι πολύ – αυτό που δεσμεύτηκαν ότι θα έρθουν, θα μας γνωστοποιήσουν τι σκέφτονται να κάνουν σ’ αυτές εδώ τις δύο δομές. Έτσι ώστε να έχουμε σαν δημοτικό συμβούλιο και τη γνώση, αλλά και να εκφράσουμε τη γνώμη μας.

Και η γνώμη της τοπικής κοινωνίας είναι ξεκάθαρη: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσπαθήσει τον οποιασδήποτε μορφής εμπαιγμό, να κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία.
Η τοπική κοινωνία περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε μάθει να φυλάμε, να υπηρετούμε αυτόν τον τόπο, είμαστε όλοι εθνικά περήφανοι που γεννηθήκαμε και μένουμε εδώ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτές τις δομές δεν έχουμε τίποτα. Δεν είναι η στόχευσή μας, αυτοί.

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί από αυτούς, όντως, διακρίνονται από χαρακτηριστικά προσφυγικά. Όλοι όμως – και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και το είδαμε πέρσι τον Μάρτιο, τέτοια εποχή – ότι κάποιοι προσπαθούν να τους εργαλειοποιήσουν. Κάποιοι μέσα από αυτό το μεταναστευτικό κύμα, προσπαθούν να πετύχουν άλλους στόχους. Όσο περνάει από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθούν αυτές οι πιθανότητες έτσι ώστε να δημιουργηθούν θύλακες μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, που θα διαταράξουν και την ηρεμία μας, αλλά κυρίως την εθνική μας ασφάλεια.

Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Τα δύσκολα είναι τώρα. Έχουμε όλη την καλή θέλήση να συζητήσουμε από μηδενική βάση με την κυβέρνηση, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αλλά να ξέρουν όλοι τους -και το ‘χουμε περάσει κι εγώ προσωπικά πολλές φορές αυτό το μήνυμα – ότι δεν θα επιτρέψουμε κανέναν εμπαιγμό.

Όλοι εδώ εκφράζουν την ίδια αγωνία. Όλοι εδώ ανησυχούμε για το ίδιο πράγμα: το μέλλον – κυρίως – των παιδιών μας. Και όσο έχουμε – και έχω την ύψιστη τιμή να υπηρετώ αυτόν τον κόσμο – τέτοιους κατοίκους που με λογική, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία έχουν αποδείξει ότι δεν χρειάζεται καμία αύξηση της δυναμικότητας και των δύο δομών, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε πολλά.

Μπορεί η πρώτη κίνηση με την μη αύξηση του ΚΥΤ, αν αποδειχθεί στην πράξη αληθής να ήταν προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά θέλω να περάσω και ένα μήνυμα: Όποιος, όποιος, σκοπεύει να περάσει με έναν άλλο τρόπο τον αρχικό σχεδιασμό θα μας βρει απέναντι. Και όπως είπα στην αρχή, μπορεί να είμαστε φιλήσυχοι αλλά όταν ξέρουμε ότι το δίκιο είναι 100% με το μέρος μας και κάποιοι πάν να μας το στερήσουν, θα είμαστε δυναμικά απέναντι”.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Αλλαγή στο Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι μετά από παραίτηση της κ. Ειρήνης Γραμματοπούλου μέλους του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης, αναπληρώνεται από τον κ. Συμεών Γκουλιαμτζή. Η...