ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΤρίτο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε εκτροφή της Λέσβου – Ανησυχία για την...

Τρίτο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε εκτροφή της Λέσβου – Ανησυχία για την εξάπλωση

Ακόμη ένα κρούσμα Αφθώδης Πυρετός καταγράφηκε στη Λέσβος, αυτή τη φορά σε τρίτη μονάδα εκτροφής στην περιοχή της Πέλοπης, εντός της ζώνης προστασίας που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Πρόκειται για εκτροφή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη μονάδα όπου είχε εντοπιστεί το αρχικό κρούσμα τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για περαιτέρω διασπορά της νόσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει περίπου 300 έως 350 ζώα.

Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου χαρακτήρισε την εξέλιξη «φυσιολογική», δεδομένων των συνθηκών μετάδοσης του ιού, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ακόμη ένα κρούσμα στην ίδια περιοχή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν στενά την κατάσταση, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού στο νησί.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια