Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
16.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΤο ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. στη Λίστα της Σαγκάης με τις κορυφαίες αθλητικές...

Το ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. στη Λίστα της Σαγκάης με τις κορυφαίες αθλητικές σχολές παγκοσμίως

Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2021 στον πίνακα της Σανγκάης (ARWU) η ειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές Σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments).

Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει στη θέση 201-300 παγκοσμίως (και στην 3η θέση στην Ελλάδα) τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ επιβεβαιώνοντας το σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο πλαίσιο της Σχολής από το διδακτικό-ερευνητικό δυναμικό της.

Τα Πανεπιστήμια της συγκεκριμένης κατάταξης βαθμολογήθηκαν με βάση τρία κριτήρια και πέντε δείκτες, που αξιολογούν αποκλειστικά την ακαδημαϊκή και ερευνητική επίδοση:

Το κριτήριο «Ερευνητική Παραγωγή» (συντελεστής βαρύτητας 40%), το οποίο περιλαμβάνει δύο δείκτες: (α) Τον δείκτη «Αριθμός Άρθρων στη βάση Web of Science» (PUB), για την περίοδο 2016-2020, ο οποίος αφορά τα συνολικά άρθρα και δημοσιεύσεις της Σχολής (20%) και (β) τον δείκτη «Συνολικού Αριθμού Ετεροαναφορών» (CIT) από τα συγκεκριμένα άρθρα και δημοσιεύσεις της Σχολής Αθλητικών Σπουδών (20%).
Το κριτήριο «Ποιότητα της Έρευνας» (συντελεστής βαρύτητας 50%) το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, δύο δείκτες: (α) Τον δείκτη «Ετεροαναφορές ανά άρθρο» (CPP), δηλαδή ένα μέσο όρο του πόσες φορές ένα άρθρο της Σχολής αναφέρεται σε άλλες δημοσιεύσεις (25%) και β) τον δείκτη «Αριθμός Άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στο 25% των σημαντικότερων ερευνητικών περιοδικών» (TOP) (25%).
Το κριτήριο «Διεθνής Συνεργασία» (IC) (συντελεστής βαρύτητας 10%), το οποίο περιλαμβάνει τον δείκτη «Ποσοστό άρθρων με διεθνή συνεργασία στο σύνολο των άρθρων».
Η σχετική λίστα βρίσκεται στον σύνδεσμο

https://www.shanghairanking.com/rankings/grsssd/2021

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια