fbpx
8.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης συμμετέχει στην απεργία της 6ης Απριλίου

- Χορηγούμενη-

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Συμμετέχουμε και συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας για να δυναμώσει η φωνή μας, να δείξουμε πως δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας σε ανθρώπινα ωράρια. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να περνάμε χρόνο με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας και να μην εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες.

Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες στον κλάδο μας και όλες οι κυβερνήσεις με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα η εργοδοτική πλευρά (ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ) έχει καταθέσει από το 2018 προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου να πέσει το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά (εκκρεμεί η απόφαση). Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να ρίξουν τον μισθό μας στο μισό, την ίδια στιγμή που μας τον εξανεμίζει η ακρίβεια. Η μόνη απάντηση είναι με μαζική συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Δεν αποδεχόμαστε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτoύν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν αποδεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε το κόστος, ούτε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία που είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ / ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας και επέφερε την εισβολή της Ρωσίας.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Δεν θα πληρώσουμε για τα κέρδη των ομίλων της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, ούτε της Ελλάδας. Δεν διαλέγουμε κανένα στρατόπεδο ληστών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών.

Απαιτούμε:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να μην δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς από τους πολεμικούς εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Δεν περιμένουμε, κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στις 3 Απρίλη, ημέρα Κυριακή  και ώρα 19:00, στη Σύσκεψη του σωματείου μας στο καφέ ”Αυλή”

Στις 6 Απρίλη συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, στις 10:30 πμ στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κλαδική σύμβαση εργασίας.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την πληρωμή υπερωριών.
  • Ασφάλιση και πληρωμή όλων των ωρών εργασίας για ενημερώσεις γονέων κτλ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση.
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο