fbpx
25.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων “Η Ενότητα” συμμετέχει στην απεργία της 6ης Απριλίου – Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/4 στο Εργατικό Κέντρο

6 Απρίλη Απεργούμε! - Συγκέντρωση στις 10:30 στο Δημαρχείο Ενάντια στην ακρίβεια και στο τσάκισμα του εισοδήματός μας. Για συλλογικές συμβάσεις, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’αυτόν.

- Χορηγούμενη-

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το φιτίλι του πολέμου που άναψε για τα καλά στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας. Γίνεται για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των λαών, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή!

Απορρίπτουμε την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και το λαό σε θύμα. Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια του λαού, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας του νομού είναι στα όρια της κατάρρευσης, τα σχολεία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Είναι αδύνατον με τους σημερινούς μισθούς να πληρώσουμε λογαριασμούς ρεύματος και πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε να περνάνε από τα δικά μας χέρια χιλιάδες προϊόντα και εμείς να στερούμαστε τα βασικά είδη διατροφής, να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας.

Δεν ανεχόμαστε  να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι κατά το πως βολεύει την εργοδοσία, με άθλιες ατομικές συμβάσεις, με ωράρια λάστιχο, με ημιαπασχόληση. Να στοχοποιούμαστε γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, γιατί “τολμάμε” να διεκδικούμε τα βασικά, όπως το ρεπό, το διάλειμμα και την άδειά μας.

 Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια.  Οι  εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα μας διεκδικώντας όλα όσα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία πατώντας πάνω στους εκατοντάδες αντεργατικούς τους  νόμους.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει μπροστά.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 3 Απρίλη στις 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Σας καλούμε στην Γενική Συνέλευσή για να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας προβληματίζουν και μας πνίγουν, για τα προβλήματά μας που όσο είμαστε ανοργάνωτοι αυτά πληθαίνουν. Για να καθορίσουμε μαζί τα επόμενα βήματά μας, με στόχο να φτάσει παντού σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα του σωματείου μας.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Η βαρβαρότητα που ζούμε, ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουμε, η κατάσταση και η επίθεση που βιώνουμε, δεν πρόκειται να αλλάξουν όσο δεν κάνουμε το βήμα να πάρουμε μέρος στον οργανωμένο αγώνα, στην συλλογική δράση, στον κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς , με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Κατώτατο μισθό 825, ως βάση για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα σε κάθε χώρο δουλειάς. Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κ.ο.κ. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Σωματείο Εμπορ/λων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου

“Η Ενότητα”

τηλ.6988073002 – 6934416843   email:[email protected]

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο