fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων “Η Ενότητα” συμμετέχει στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

- Χορηγούμενη-

Ένα χρόνο μετά το Έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί. Να βροντοφωνάξουμε ακόμα μία φορά ενάντια σε κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικούς ομίλους για όλα τα προδιαγραμμένα εγκλήματα που είναι υπεύθυνοι όπως τις πυρκαγιές στον Έβρο, τα εργατικά δυστυχήματα, τις τραγικές ελλείψεις στην Υγειά, την Παιδεία και τόσα άλλα.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.
Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει! Δουλεύουμε και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, να αγοράσουμε βασικά αγαθά, να πληρώσουμε το ενοίκιο, το ρεύμα, την θέρμανση. Οι τράπεζες και τα funds καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια μας.
Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην εργοδοσία να δουλεύουμε μέχρι εξαντλήσεως με ωράρια ‘’λάστιχο’’, Κυριακές και αργίες, με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η εργοδοσία, οι μεγαλέμποροι, τα σούπερ μάρκετ, οι βιομήχανοι, οι εταιρίες ενέργειας αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τη δική μας εξαντλητική και κακοπληρωμένη δουλειά.  Μόνο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπέρασαν τα 11δις ευρώ τζίρο!
Με το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ στις 28 Φλεβάρη απεργούμε!
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, με τα αιτήματα μας, αποφασίζουμε με τους συναδέλφους μας τη συμμετοχή μας στην απεργία γιατί μόνο με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα! Αγωνιστικά με το σωματείο μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους,  με τους φοιτητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, για πτυχία με αξία.
Όλοι μαζί απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που επικαλείται “δημοσιονομικά περιθώρια” όταν πρόκειται για τις ανάγκες των πολλών ενώ εξασφαλίζει με κάθε τρόπο τα κέρδη των ομίλων, δίνει δις ευρώ στην πολεμική μηχανή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, για να εμπλέκεται ο λαός μας όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.
Διεκδικούμε:
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει-συγχωνευτεί καμία δομή υγείας.
Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο