Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΤο νέο Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνογερμανικής...

Το νέο Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας Ε. Στυλιανίδης

Εκτεταμένη συνάντηση με τον νέο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Andreas Kindle είχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελληνογερμανικής Φιλίας, της οποίας νέος Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γραμματέας ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού.

Η ανασυγκρότηση της Επιτροπής στόχο έχει την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων με τη Γερμανία, την ενημέρωση για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και φυσικά την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε οικονομικό-επενδυτικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό και φυσικά πολιτιστικό επίπεδο. Άλλωστε να σημειωθεί, ότι ο Γερμανός διπλωμάτης είναι άριστος γνώστης της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας καθώς και βαθύς μελετητής της κλασικής παιδείας και της ιστορίας μας.

Αντίστοιχα οι πρώην Υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος κ. Θάνος Πλεύρης που έχουν σπουδάσει στη Γερμανία γνωρίζουν τη γλώσσα και τη νοοτροπία και κράτησαν όρθιες τις διμερείς σχέσεις σε πολύ δύσκολες στιγμές κατά την πρόσφατη μεγάλη οικονομική κρίση και τα μνημόνια.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων οι Έλληνες βουλευτές παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν των Γερμανών συναδέλφων τους από το ομόσπονδο κράτος της Βεστφαλίας – Παλατινάτο ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Καιρός: Ακραία ζέστη έως 44 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες, λόγω του καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μέχρι...

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για την καταγραφή οχημάτων στα χερσαία συνοριακά τελωνεία από την ΑΑΔΕ

Από τις 28 Ιουλίου 2025 τίθεται σε πλήρη λειτουργία η ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για...

Παρόμοια