Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΤμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» με τον Υφυπουργό Παιδείας Συρίγο Άγγελο

Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 9/4/2021 και ώρα 7:30 μ.μ. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο Άγγελο κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής.

Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών, έγινε μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, σε εγκάρδιο κλίμα με θέμα συζήτησης το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου και του τόπου μας.           

Η συντονιστική επιτροπή καταρχάς καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την αποδοχή της συνάντησης αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα να ακουστεί η τοπική κοινωνία μέσω των σωματείων, φορέων και κοινωνικών συλλόγων.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Υφυπουργού που αποδεικνύει έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλει για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.   

Καταθέσαμε την ξεκάθαρη θέση μας όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ψήφισμα που έχει συνυπογραφεί για την συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής στο Διδυμότειχο και  τονίσαμε, την απαίτηση και την πάγια θέση μας να καταστεί η Πόλη των Κάστρων 5η Πανεπιστημιακή έδρα του Δ.Π.Θ..

Καταστήσαμε σαφές ότι εθνικοί, οικονομικοί, δημογραφικοί και κοινωνικοί λόγοι συνηγορούν σε αυτό, με βασικότερη προϋπόθεση  την άρρηκτη σχέση με το πλέον αυτόνομο, άγονο τύπου Α΄ Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου μία ενδεχόμενη απομάκρυνσή της Σχολής θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Νοσοκομείο.

Εξάλλου η συνεχόμενη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η δημιουργία νέων κλινικών και η αύξηση των κλινών, θα υποστηρίξει την εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής.     

Από την μεριά του ο κ. Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα βρίσκεται στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική    Διδυμοτείχου, αφήνοντας όμως ανοικτό το ζήτημα για την μεθεπόμενη χρονιά.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.     

Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από τον Δήμο Διδυμοτείχου για να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα και να αποδείξουμε ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες, υποστηρίζοντας αυτά τα οποία αξιώνουμε.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραχωρηθούν κτήρια και υποδομές, να διευκολυνθούν σε όλα τα επίπεδα οι λειτουργίες των σχολών, η εξυπηρέτηση των καθηγητών και των φοιτητών. Καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή πανεπιστημιακών υποδομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη σε Πανεπιστημιακή Έδρα.    

Η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, και του παρέδωσε ως τιμής ένεκεν μια πλακέτα με το Κάστρο μας, που έχει ως προπύργια την Νοσηλευτική και το Νοσοκομείο του Διδυμότειχου, για να υπενθυμίζει την σπουδαιότητα. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.  

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής.                

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια