Τις προτεραιότητες για την Π.Ε. Έβρου έθεσε ο Κώστας Κατσιμίγας -video

Ο Κώστας Κατσιμίγας που ηγείται της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», πραγματοποίησε την τελευταία του εκδήλωση επίσημης παρουσίασης υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, που μαζί θα διεκδικήσουν τη διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία πολλών πολιτών της Αλεξανδρούπολης, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου αλλά και υποψηφίους δημάρχους της πόλης ανέπτυξε τις προτεραιότητες της παράταξής του για τον Έβρο, κάνοντας σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη βιωματική σχέση του με την αυτοδιοίκηση αλλά και στην αποδόμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Χρήστο Μέτιο.

Χορηγούμενη

 «Διαπίστωσα μία σταδιακή αποδόμηση τόσο της παράταξης που διοικούσε όσο και της γενικότερης λειτουργίας της Περιφέρειας. Αποχωρήσεις στελεχών, παραιτήσεις, απουσίες από συνεδριάσεις και άλλες πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες καθημερινά καταγράφονταν από τα ΜΜΕ αλλά και από τους πολίτες της ΑΜΘ. Το αποκορύφωμα υπήρξε ο πλήρης διαχωρισμός της θέσης των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών και η παντελής σχεδόν διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη λειτουργία του θεσμού» τόνισε.

Διέκρινε επίσης ότι οι επιδόσεις της Περιφέρειας στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν απογοητευτική, καθώς και ότι η διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκε σχεδόν καθόλου για τις υπηρεσίες της, για τα προβλήματα των εργαζομένων σ’ αυτές και πάνω απ’ όλα αδιαφόρησε για τις συνέπειες των δυσλειτουργιών αυτών στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι προτεραιότητες για την Π.Ε. Έβρου

Ιδιαίτερη βαρύτητα ο Κώστας Κατσιμίγας δίνει τον πρωτογενή τομέα του Έβρου και γι΄ αυτό έχει πρόγραμμα με στόχο να μειώσει κατ’ αρχήν το κόστος παραγωγής μεριμνώντας για αρδευτικά δίκτια, αναδασμούς και αντιπλημμυρική προστασία.

Επίσης η προώθηση νέων καλλιεργειών, όπως αμπελώνες στην περιοχή του Σουφλίου αλλά και η ανάπτυξη της σηροτροφίας και της μελισσοκομίας μαζί με την ελαιοπαραγωγή και τα σκόρδα Βύσσας θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και θα προωθηθούν ως προϊόντα με ονομασία γεωγραφικής προέλευσης.

Επιγραμματικά είπε πως στόχοι για τον Έβρο μεταξύ πολλών άλλων είναι:

«να επιλύσουμε το πρόβλημα των αρμοδιοτήτων για την αντιπλημμυρική προστασία»

«να επιφέρουμε την ολοκλήρωση των αναδασμών και την κατασκευή αρδευτικών δικτύων κατάντη των ταμιευτήρων της Λύρας και της Καβησσού»

«να αποστραγγίσουμε τον κάμπο του Τυχερού»

«να επιτύχουμε την κατασκευή νέου υπόγειου αρδευτικού δικτύου της κοιλάδας του Ερυθροπόταμου»

«να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε κάθε μεταφορική υποδομή συνδυασμένων μεταφορών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

«να χρηματοδοτήσουμε μελέτες και στη συνέχεια έργα για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

«να συμβάλλουμε μέσω των κοινοτικών κονδυλίων στην αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων και στην υλοποίηση της κατασκευής της νέας γέφυρας»

«να διεκδικήσουμε τη δημιουργία νέου σύγχρονου μεθοριακού σταθμού και τελωνείου στις Καστανιές»

«να προβάλλουμε δυναμικά το αίτημά μας για εγγυημένη και επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης»

«να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση τακτικής σιδηροδρομικής συγκοινωνίας μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων».

«να στηρίξουμε το ΔΠΘ και την ανάποτυξή του»

«να αναδείξουμε τον ιαματικό τουρισμό σε Σαμοθράκη και Τραϊανούπολη»

«Να αναδείξουμε τα μνημεία της αρχαίας, Ζώνης, στη Μάκρη, την Κοσμοσωτήρα στις Φέρες, τη Δοξιπάρα»

«να στηρίξουμε την κτηνοτροφία και να κάνομε προσπάθειες εξάλειψης των ζωονόσων»

«να προωθήσουμε την ιχθυοκαλλιέργεια και την οστρακοκαλλιέργεια αλλά και τον οικοτουρισμό στο Δέλτα του Έβρου»

«να συμβάλουμε στη λύση γραφειοκρατικών προβλημάτων για την εκμετάλλευση του ζεόλιθου σε συνεταιριστική βάση»