Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΤηλεφωνικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων σε Σέρρες, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη – Τρεις...

Τηλεφωνικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων σε Σέρρες, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη – Τρεις συλλήψεις

Τρεις Βούλγαροι συνελήφθησαν για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένες και πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα και την ανάγκη υποβολής τους σε υποτιθέμενες δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις. Συνολικά οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, που καταγγέλθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στις πόλεις των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, ενώ είχαν το ρόλο της είσπραξης των χρημάτων και κοσμημάτων από τα υποψήφια θύματά τους. Πρόκειται από τη μία για 51 ετών άνδρα και την 45χρονη συνεργό του, κι από την άλλη για 37χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Κιλκίς και στην κατοχή τους βρέθηκαν 16 χρυσές λίρες, αξίας άνω των 7000 ευρώ, που απέσπασαν νωρίτερα από ηλικιωμένη. Όπως κατήγγειλε η παθούσα, είχε τοποθετήσει τις λίρες σε σακούλα την οποία απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της παραδίδοντάς την στον 51χρονο.

Το ίδιο δίδυμο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποπειραθεί το προηγούμενο διάστημα να πάρει χρήματα από άλλες τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, ενώ στο ενεργητικό τους φαίνεται να συγκαταλέγεται μία ακόμη απάτη, στις Σέρρες, με λεία κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στις Σέρρες, απ’ όπου πήρε από ηλικιωμένο 17000 ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του. Ο ίδιος είχε αποσπάσει νωρίτερα από ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διδυμότειχο: Δύο παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από πιθανή δηλητηρίαση με φυτοφάρμακο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διδυμότειχο, όταν δύο παιδιά περίπου τεσσάρων ετών...

Γεωργιάδης: Ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας – «Αν πάω θα με πυροβολήσουν»

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ακυρώθηκε έπειτα...

Δράση της Τροχαίας Δράμας στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:00 π.μ., στη Δράμα επί της οδού Πατριάρχου...

Νεκρή εντοπίστηκε η 59χρονη Βρετανίδα που αγνοούνταν στην Καβάλα: Δυστυχώς το περίμενα, λέει ο σύζυγός της

Η 59χρονη Michel Ann Joy Bourda, που εξαφανίστηκε τον Αύγουστο ενώ ο σύζυγός της,...

Παρόμοια

28 τροχαία ατυχήματα -δυστυχήματα στην ΠΑΜΘ στον Αύγουστο του 2025

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν...