fbpx
20.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Τι μπορείς να κάνεις αν έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό

- Χορηγούμενη-

Ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι σεφ κάνουν λαθάκια στην κουζίνα, καθώς ο δαίμονας καραδοκεί στη γωνιά.

Κι ένα από τα πιο συχνά είναι το υπερβολικό αλάτι ή τα παραπανίσια καρυκεύματα όταν μαγειρεύουμε, που καπελώνουν τελικά τη γεύση του φαγητού. Ή το κάνουν απλά να μην τρώγεται!

Όπως μας εξηγεί όμως ο Adam Hitchen, γνωστός σεφ και ιθύνων νους πίσω από την εφαρμογή Rate My Recipe, το υπερβολικό αλάτι δεν σημαίνει πως το φαγητό είναι για πέταμα.

Αν βγει λοιπόν πολύ αλατισμένο ή πικάντικο, «προσθέστε στο σκεύος μια βρασμένη ή ωμή πατάτα, καθώς το άμυλο λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας το καρύκευμα ή το αλάτι».

Εναλλακτικά, μας λέει, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε περισσότερα υλικά στο μείγμα, όπως ρύζι, μακαρόνια ή λαχανικά, ώστε να απορροφήσουν τα εξτρά μπαχαρικά και να σώσουν την παρτίδα…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

«Είμαστε σοκαρισμένοι» λέει ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου για τους συναδέλφους του...

Σοκαρισμένοι μετά τις αποκαλύψεις για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται πέντε αστυνομικοί, είναι οι συνοριοφύλακες της περιοχής όπως δήλωσε...