Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΤι αλλάζει στις δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς

Τι αλλάζει στις δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς

Εμπόδια βάζει ο ΕΟΠΥΥ στις δωρεάν ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων στους ειδικούς γιατρούς.

Βάσει της υπουργικής απόφασης [υπ’αριθμόν πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.29106 (13/04/2018)] υπογεγραμμένη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και από την ημερομηνία έκδοσης της, οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους ειδικούς ιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, πνευμονολόγους, ορθοπεδικούς, νεφρολόγους, νευρολόγους, ΩΡΛ, αγγειοχειρούργους, ουρολόγους, ογκολόγους, οφθαλμιάτρους, ρευματολόγους, ψυχιάτρους, γαστρεντερολόγους, δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, κλπ) δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δωρεάν εάν δεν προϋπάρχει η έγκριση παραπομπής από οικογενειακό ιατρό των δημόσιων δομών (ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας).

Δηλαδή, όποιος ασθενής δεν έχει έντυπο παραπομπής δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ, καθώς η δαπάνη της επίσκεψης δεν θα αποζημιωθεί στον συμβεβλήμένο ιατρό από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), καταγγέλλει λοιπόν ότι «ξαφνικά, οι χρόνιοι ασθενείς (καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, σακχαροδιαβητικοί, κλπ) χάνουν την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στο θεράποντα ιατρό τους».

Ενώ επίσης κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για αιφνιδιασμό, καθώς παρά την αντίθεση των ειδικών γιατρών στην επιβολή κλειστού τύπου επιλογή γιατρού, τελικά εξεδόθη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για «επικίνδυνο κυβερνητικό ερασιτεχνισμό» και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων συμβεβλημένων γιατρών και ασφαλισμένων.

Τέλος ζητά από τα μέλη της να ενημερώσουν άμεσα τους ασφαλισμένους και ιδίως τους χρόνιους πάσχοντες για αυτή την εξέλιξη, επιδεικνύοντας τους την επισυναπτόμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Έβρου: Στις 4.000 ευρώ η «ταρίφα» για τη μεταφορά τους από την Τουρκία

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διεθνική εγκληματική οργάνωση,...

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απεγκλώβισε τον οδηγό ταξί που έπεσε στο λιμανάκι της Μάκρης

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούποληςεκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια προς το μέλος...

Μετά τον καύσωνα, οι μπόρες και οι κεραυνοί

Μετά τον πολυήμερο καύσωνα, από την Τετάρτη αναμένεται μία σημαντική ανάσα δροσιάς στη χώρα...

Σαμοθράκη: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (26-7-2025) το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της...

Παρόμοια