Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
-1.1 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΘάσο: Πρόστιμο 2.784 ευρώ σε 87χρονη για πυρκαγιά

Θάσο: Πρόστιμο 2.784 ευρώ σε 87χρονη για πυρκαγιά

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στο τέλος του Οκτωβρίου, η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμα λήξει.

Σύμφωνα με τον κ. Κιβράκη, οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και οι ισχυροί άνεμοι, αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών και καθιστούν απαραίτητη την παραμονή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κατάσταση επιφυλακής.

«Η αντιπυρική περίοδος μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, αλλά ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υπαρκτός. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θάσο: Πρόστιμο 2.784 ευρώ σε 87χρονη για πυρκαγιά

Μια 87χρονη γυναίκα από το Ραχώνι της Θάσου προκάλεσε άθελά της πυρκαγιά, καθώς προσπαθούσε να κάψει κομμένα κλαδιά κοντά στο σπίτι της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα, και το μέγεθος της φωτιάς ανάγκασε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιήσει άμεσα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ για την κατάσβεση, ενώ κινδύνευσε και η ίδια η ηλικιωμένη γυναίκα.

Το περιστατικό έφερε στο φως ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα: τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν άτομα προχωρημένης ηλικίας σε πρακτικά θέματα, καθώς και την ανάγκη να κατανοούμε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητάς τους. Η ηλιωμενη, ειναι σε ηλικία που ενδεχομένως περιορίζει την αντίληψη κινδύνων και την κινητικότητα, αντιμετώπισε ποινική δίωξη, ενώ της επιβλήθηκε βαρύ διοικητικό πρόστιμο 2.784,375 ευρώ για παράβαση των κανόνων πυρασφάλειας.

Η ηλικία της γυναίκας φαίνεται ότι απέτρεψε τη σύλληψή της, ωστόσο το υψηλό πρόστιμο εγείρει ερωτήματα. Πρόκειται για ποσό που είναι πιθανό να ξεπερνά τις δυνατότητές της και να δημιουργεί οικονομική ασφυξία σε ανθρώπους που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και συχνά χωρίς επαρκή υποστήριξη.

Το περιστατικό αυτό μας θυμίζει την ανάγκη για πιο προσεκτικές αποφάσεις απέναντι στους ηλικιωμένους πολίτες, και μια ενδεχόμενη αναθεώρηση της νομοθεσίας για το πώς εφαρμόζονται τα πρόστιμα σε αυτές τις ηλικίες. Αντί για αυστηρές ποινές, μια κοινωνία που φροντίζει τους πολίτες της ίσως θα μπορούσε να προβλέπει συμβουλευτική υποστήριξη, ενημερωτικές δράσεις και, όπου χρειάζεται, άμεση βοήθεια για θέματα ασφαλείας που οι ηλικιωμένοι πιθανώς αδυνατούν να χειριστούν.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Πρόταση για διάσωση και νέα χρήση της «Βίλας Πατσούκα»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Η Γνώμη το οποίο αφορά...

Κλιμακώνουν τα μπλόκα σε Κήπους και Ορμένιο: Οργή αγροτών στον Έβρο για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεδομένη θεωρούν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στα μπλόκα Κήπων και Ορμενίου,...

Moto Club Αλεξανδρούπολης: Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο motoδέντρο φέτος!

Το Moto Club Αλεξανδρούπολης «Οι Αγριάνες» καλεί όλους τους φίλους της μοτοσικλέτας να συμμετάσχουν...

Στη Θεσσαλονίκη για αξιολόγηση Ενόργανης Γυμναστικής η Τασακλάκη Γεωργία και η Μαρίνα Παπαδημητρίου

Στα τεστ αξιολόγησης τεχνικής επάρκειας και φυσικής κατάστασης της Ενόργανης Γυμναστικής συμμετέχουν η Τασακλάκη...

Παρόμοια

Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σήμερα στην 5η κατανομή αποζημιώσεων για κτηνοτρόφους, των οποίων τα...