Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
7.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΤέταρτη εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά

Τέταρτη εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά

Ανεξέλεγκτη παραμένει η εικόνα από το μέτωπο της Δαδιάς στον Έβρο.

Οι συνεχιζόμενες εναλλαγές της κατεύθυνσης αλλά και της έντασης του ανέμου στην περιοχή της Δαδιάς εξακολουθούν να υποδαυλίζουν την πολυήμερη πλέον προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που στο πέρασμά της αφήνει σημαντικά λαβωμένο το Εθνικό Πάρκο.

Λίγο πριν από τις 21:00 χθες το βράδυ η φωτιά, λόγω του δυνατού αέρα, πέρασε την αντιπυρική ζώνη νότια του Κέντρου Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, απειλώντας το Κέντρο το οποίο έχει εκκενωθεί, ενώ από το σημείο έχει απομακρυνθεί και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «Όλυμπος».

Στις 20:45 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού Δαδιά για να εκκενώσουν την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Σουφλi δια μέσω Γιάννουλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο δυτικό τμήμα του δάσους, όπου επιχειρούν υλοτόμοι για τη δημιουργία νέας αντιπυρικής ζώνης που θα παρέχει τη δυνατότητα προσέγγισης του μετώπου της πυρκαγιάς στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εάν η πυρκαγιά το περάσει, απειλούνται οι φωλιές του «Μαυρόγυπα».

Στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο ύψος του κόμβου Λύρας-Λαγυνών προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές, λόγω της εξάπλωσης της πυρκαγιάς παράλληλα με την εθνική οδό, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Για την κίνηση των οχημάτων χρησιμοποιείται το παλιό εθνικό οδικό δίκτυο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Κέρδισε φιάλη για 4 άτομα στη βραδιά του Σταμάτη Γονίδη στο Neraida Alexandroupolis!

Θες να ζήσεις μια βραδιά με τον Σταμάτη Γονίδη και… να μην πληρώσεις ούτε...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Με δύο αργυρά μετάλλια επέστρεψε ο A.S. Taekwondo Spartakos Αλεξανδρούπολης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Ο A.S. Taekwondo Spartakos Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξήχθη στη Χαλκίδα...

Παρόμοια