Τα Χριστούγεννα στην Αλεξανδρούπολη έχουν σταθερό σημείο αναφοράς και αυτό είναι το ζαχαροπλαστείο «Το Γλυκάκι». Καλεσμένος στο πρωινό με την Παναγιώτα και τον Σπύρο, ο Φάνης Παπαδόπουλος μίλησε για τις γιορτινές γεύσεις, τις προτιμήσεις του κόσμου, τις νέες τάσεις στα γλυκά αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από ένα ζαχαροπλαστείο που εξελίσσεται χωρίς να χάνει την ταυτότητά του.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα Χριστούγεννα αποτελούν την πιο δυναμική περίοδο για τα ζαχαροπλαστεία, καθώς όλα τα γιορτινά τραπέζια έχουν έναν κοινό παρονομαστή: το γλυκό. Και ο κόσμος ξέρει τι ζητά.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σιροπιαστά – όλα στην ώρα τους
Όπως εξήγησε ο Φάνης Παπαδόπουλος, κάθε γλυκό έχει τη στιγμή του. Τα μελομακάρονα κυριαρχούν από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, οι κουραμπιέδες ανεβαίνουν όσο πλησιάζουν οι γιορτές, ενώ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρωταγωνιστούν τα σιροπιαστά, όπως μπακλαβάς και κανταΐφι.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μελομακάρονα με επικάλυψη πραλίνας λωτού, τα οποία έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Κλασική βάση, σύγχρονη πινελιά, χωρίς υπερβολές και μπέρδεμα γεύσεων.
Η βασιλόπιτα που ξεχώρισε
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει τη βασιλόπιτα, με τη βασιλόπιτα τύπου κέικ από το ζαχαροπλαστείο «Το Γλυκάκι» να συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια. Η Παναγιώτα μίλησε ανοιχτά για μία από τις πιο γευστικές βασιλόπιτες της πόλης, με τον Φάνη Παπαδόπουλο να σημειώνει ότι το κέικ έχει πλέον ξεπεράσει το παραδοσιακό τσουρέκι σε ζήτηση, χάρη στις περισσότερες γεύσεις και τη μεγαλύτερη ευελιξία.
Νέος χώρος, νέο εργαστήριο, ίδια ποιότητα
Όσοι επισκεφθούν το κατάστημα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 156 θα διαπιστώσουν τις αλλαγές. Ανανεωμένος χώρος και νέο, σύγχρονο εργαστήριο στο πίσω μέρος του ζαχαροπλαστείου, αποτέλεσμα επένδυσης και εξέλιξης μετά από χρόνια λειτουργίας.
Η φιλοσοφία παραμένει ξεκάθαρη: σεβασμός στο παραδοσιακό, αλλά και συνεχής εξέλιξη ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει πάντα κάτι νέο.
Νέες γεύσεις και γλυκοί πειρασμοί
Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και σε νέες δημιουργίες, όπως τρίγωνα πανοράματος με κρέμα καραμέλας και επικάλυψη σοκολάτας, καθώς και εκλεκτά σοκολατάκια που εμπλουτίζουν συνεχώς τη βιτρίνα.
Σε ερώτηση για το ιδανικό γλυκό που μπορεί να κάνει εντύπωση, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: κέικ ή τάρτα με λωτό, μία επιλογή που συνδυάζει γεύση και αποτέλεσμα.
Ευχές με ουσία
Ο Φάνης Παπαδόπουλος έκλεισε τη συζήτηση με ευχές για υγεία, ηρεμία και λιγότερες εντάσεις, όχι μόνο στον κόσμο αλλά και γύρω από το οικογενειακό τραπέζι των γιορτών. Γιατί τα Χριστούγεννα θέλουν και γλυκό, αλλά θέλουν και ισορροπία.
Ζαχαροπλαστείο «Το Γλυκάκι»
Λεωφόρος Δημοκρατίας 156, Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο παραγγελιών: 25510 27650
Με πληροφορίες από τη ραδιοφωνική εκπομπή του NRG 98.5.






















