fbpx
23.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Τα 2,5 μέτρα φτάνει το ύψος του χιονιού στη Σαμοθράκη (φωτογραφίες)

- Χορηγούμενη-

Η «Ωκεανίδα» εξακολουθεί να βάλλει το νησί της Σαμοθράκης, καθώς από νωρίς το πρωί συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 2,5 μέτρα.

«Η χιονόπτωση σταμάτησε μόνο την Κυριακή και είχαμε τη δυνατότητα ν’ ανοίξουμε κάποιους δρόμους, για να έχουμε μία επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ανάγκες, όμως, είναι πολύ μεγάλες. Χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα να δουλεύουν, συγχρόνως, τόσο για την απομάκρυνση του χιονιού όσο και για την εναπόθεσή του, γιατί είναι τεράστιες οι ποσότητες χιονιού. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και η κατάσταση επιδεινώνεται. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων και έχουμε ζητήσει συνδρομή με εκχιονιστικά μέσα, μηχανήματα και χειριστές. Εφ’ όσον επιτραπεί ο απόπλους και αποκατασταθεί η συγκοινωνία περιμένουμε ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα αποστολής βοήθειας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως με το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ -6 και -4 βαθμών Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης 7-8 μποφόρ, το νησί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Aντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση με μεγάλη χιονόπτωση μετά από δεκαπενταετία. Τα συνεργεία με μεγάλες προσπάθειες επιχείρησαν από το Σάββατο αλλά η έλλειψη ορατότητας καθιστούσε αδύνατη την κίνησή τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής όλα τα διαθέσιμα μέσα βρέθηκαν στους δρόμους και με δυσκολίες αποκατέστησαν μια κάποια επικοινωνία μεταξύ των οικισμών καθώς και την πρόσβαση στο Ιατρείο της Καμαριώτισσας και το λιμάνι. Αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και η ηλεκτροδότηση στο Δ και ΝΔ μέρος του νησιού.

Επειδή στις περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες είναι πολλές έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία για τις απαραίτητες προτεραιότητες οι οποίες με σειρά είναι: 1. Περαιτέρω καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου 2. Καθαρισμός των οικισμών και βασικών βοηθητικών δρόμων 3. Αγροτική οδοποιία και μεμονωμένες κατοικίες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

Επειδή κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη κατάσταση και ζητούν κατ΄εξαίρεση καθαρισμούς τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ.
Μόνο σε απόλυτη ανάγκη για θέματα υγείας ή ασφάλειας πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με τις αρχές για να γίνει άμεση επέμβαση στα τηλέφωνα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2551041203 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 2551041199 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 2551041156 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 2551041305

Ήδη έχει ζητηθεί βοήθεια για αλάτι και δύο μηχανήματα από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Ο δήμος ανακοινώνει μέσω της σελίδας fb βασικές και χρήσιμες πληροφορίες.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο