fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τ.Ε.ΚΚΕ Έβρου:Να μην γίνει η εγκατάσταση της Βάσης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στο NATOικό άρμα. Επόμενο βήμα η υλοποίηση του διακαούς πόθου των Αμερικάνων η εγκατάσταση της ΝΑΤΟικής Βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η γεωγραφική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της γειτνίασής της με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και των γνωστών συνθηκών αστάθειας και ανταγωνισμών στις ακτές της Κριμαίας και της Ουκρανίας, είναι κομβική. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τα Στενά του Ελλησπόντου και να συντονίζουν επιχειρήσεις πέρα από αυτά. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετείται και ο σκοπός φύλαξης των αγωγών TAP και IGB .

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί η άφιξη αμερικανικού πολεμικού πλοίου ελάχιστες μόνο μέρες μετά την ανέλκυση της βυθοκόρου «Όλγας» με Αμερικάνικα κεφάλαια.

Η άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «USS Carson City» αποδεικνύει περίτρανα αυτό που το ΚΚΕ διακήρυττε πριν την υπογραφή του νέου Σύμφωνου Συνεργασίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ και που προετοίμασε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, πως δηλαδή η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση.

Η χώρα μας και ο λαός μας γίνεται στόχος αντιποίνων για χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι ροές των προσφύγων, ο εγκλωβισμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων σε ένα τεράστιο “camp” που λέγεται Ελλάδα, είναι και δική τους ευθύνη, ενώ και η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία γίνεται με τις ευχές των ΗΠΑ. Άλλωστε χώρα του ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία.

Αυτοί, που σήμερα κάνουν τους πρόσφυγες κινούμενους στόχους, μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία τους, χειροκροτούν τους Αμερικάνους και επικροτούν την ολοένα και εντεινόμενη παρουσία τους. Οι κυβερνήσεις πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, φέρουν τεράστια ευθύνη για τις βόλτες του Αμερικάνικου Στρατού ανενόχλητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής η παραμονή του Αμερικάνικου Στρατού στην Αλεξανδρούπολη. Η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι μακελάρηδες με «ανθρώπινο πρόσωπο» από φορείς της πόλης, δείχνει την αγωνία τους για να προετοιμαστεί το έδαφος για την εγκατάσταση της Στρατιωτικής βάσης, όπως προβλέπει και το Σύμφωνο Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων και αυριανό στόχο, στα πλαίσια των ολοένα εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ήδη το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να εξελίσσεται ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ ακόμα και με διαφημίσεις προκειμένου να μετριάσουν τις αντιδράσεις του λαού, εμφανίζοντας το μαύρο άσπρο. Φοβούνται τα αντιπολεμικά ένστικτά του λαού μας.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τον λαό να οργανώσει την πάλη του. Να ενισχύσει το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους στον αγώνα ενάντια στην παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.

Να μην γίνει η εγκατάσταση της Βάσης στο λιμάνι!

Να μην περάσει ο εφησυχασμός, που τεχνητά καλλιεργείται από Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση και φορείς, να μην θεωρηθεί ως καθημερινότητα η παρουσία των φονιάδων στην πόλη μας και όπου αλλού στη χώρα μας.

Καλούμε κάθε προοδευτικό και σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε έναν που προβληματίζεται με την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κάθε έναν που δεν συμβιβάζεται με τους Αμερικάνους, με το σύστημα, με το κράτος και το κέρδος των αφεντικών, να συμπορευτεί στο δρόμο του αγώνα, της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ο λαός μας δεν ξεχνά. Ο ιστορικός Νοέμβρης και οι πύλες του Πολυτεχνείου με τα επίκαιρα όσο ποτέ συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» μας δείχνουν τον δρόμο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα για:

• Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας”.
• Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.
• Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Αλληλεγγύη στο συριακό λαό».
• Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο