Σύσκεψη ταξικών σωματείων

Σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου στον Φλοίσβο (θερινό κινηματογράφο) στην Αλεξανδρούπολη στις 9 μ.μ τα σωματεία που δραστηριοποιούνται μέσα από το ΠΑΜΕ καλούν σε σύσκεψη αποτίμησης της απεργίας στις 30 Μάη και προγραμματισμού νέων δράσεων.

Μπροστά μας έχουμε νέες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση φέρνει με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.

Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Μετά την σύσκεψη θα ακολουθήσει προβολή ταινίας και στην η συνέχεια θα ολοκληρωθεί με Party

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου
Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πόλης & Περιφέρειας
Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Θράκης