Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για «Το μέλλον των αγροτών της περιοχής του Τυχερού» (video)

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του αγροτικού κόσμου της περιοχής,  πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Έβρου οι φορείς του Τυχερού.

 

Χορηγούμενη

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται συχνά και το οποίο έχει φέρει την οικονομία του Τυχερού, σε  πολύ άσχημη κατάσταση, και επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο των πλημμυρών στην περιοχή επεσήμανε ο Δημήτρης Δαρούσης, Πρόεδρος των επαγγελματιών του Τυχερού, και ενώ υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, και οι αγρότες θέλουν να επενδύσουν, με αυτές τις συνθήκες κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ως εκ τούτου είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν.

Από τη μεριά του, ο  Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Σπαραγγιών Τυχερού Αναστάσιο Ζαγκίρης έκανε λόγο για τις τεράστιες ζημιές στην συγκεκριμένη καλλιέργεια, ακόμα απο το 2015. Αυτή τη στιγμή, τα σπαράγγια είναι κάτω από το νερό, και όπως τόνισε, ενώ υπήρξαν πολλές υποσχέσεις για αποζημιώσεις, ακόμα οι παραγωγοί δεν έχουν πάρει τίποτα.