Σύσκεψη με θέμα τη ραγδαία πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας – τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι (video)

Σύσκεψη με θέμα τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο Βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού Δημήτρης Πέτροβιτς  ο προϊστάμενος του τμήματος αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Πασχάλης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης καθώς και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η πρόταση που κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι ήταν πρώτον να γίνονται οι έλεγχοι ως προς τα αποθεματικά που υπάρχουν στα τυροκομεία και δεύτερον να γίνει αξιόλογος και αξιόπιστος έλεγχος στα εισαγόμενα γάλατα που προέρχονται από άλλες χώρες των Βαλκανίων η της Ε.Ε ούτως ώστε μπορέσουν να γίνουν γαλακτομικά προϊόντα που θα παράγονται από ελληνικό γάλα όπως είναι η φέτα.

Χορηγούμενη

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Δουνάκης,  «Σήμερα στον Έβρο το ζωικό κεφάλαιο σε αιγοπρόβατα είναι 57.000,αλλά εάν συνεχίσει η κατάσταση έτσι όπως είναι τέλος του χρόνου θα υπάρχουν ελάχιστα ζώα και πολύ λίγες εκτροφές. Δεν θα υπάρχουν κτηνοτρόφοι εάν συνεχιστεί αυτή η φθίνουσα πορεία»

Από τη μεριά του, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης υπογράμμισε πως,  πρέπει με κάθε τρόπο να υπάρξουν οι κατάλληλες πιέσεις προς την Κυβέρνηση έτσι ώστε να προβεί σε τέτοιες πράξεις οι οποίες θα προστατεύουν τα συμφέροντα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε πυλώνες υποστήριξης της κτηνοτροφίας, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο που ο κτηνοτροφικός κλάδος μπαίνει σε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία.